NOTHING + The Waltz

U bent hier

NOTHING

13.04.2022
+ The Waltz
Voorverkoop Wild Card€16,5
Voorverkoop -18 of Studentenkaart€16,5
Voorverkoop€19,5
Aan de deur€22,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Tijdschema
20:00
DOORS
20:30
The Waltz
21:35
Nothing
Locatie
uitpas

Dreampop / shoegaze band Nothing dropt haar vierde studio album in hun tienjarig bestaan. Met 'The Great Dismal' duikt frontman Domenic Palermo diep in donkere existentiële thema's als isolatie en extinctie. De plaat werd een muzikale visie op het naar eigen zeggen wasteland van 2020. Nothing blijft trouw aan de chaos, maar voegt met deze vierde worp een verfijnde en verfrissende touch toe aan hun typisch geluid. Misantropisch geladen nummers, diep geworteld in hun Philadelphia roots. American post-shoegaze op z'n best.

'The Great Dismal' werd ingeblikt met hulp van oa. Marty Lattimore, Shelley Weiss en Alex G.

"The Great Dismal verkent vooral existentialistische thema’s zoals quarantaine en het uitsterven van allerlei soorten en menselijk gedrag. Die thema’s zijn net zo belangrijk als de muziek, die vooral uitblinkt in zware melancholie en duistere achtergronden. (...) The Great Dismal is erg verleidelijk geworden."
- Dansende Beren

''On their fourth record, Dominick Palermo leads Nothing in a claustrophobic album about his upbringing, and how his music career has brought hope and horror in equal measure.''
- Pitchfork 

SUPPORT: The Waltz

The Waltz is een vierkoppige band uit Kortrijk. Met hun eclectische sound kunnen ze het best omschreven worden als post-punk doorspekt met een flinke dosis noise en een vleugje pop.

Op 28.01.22 releasten ze ‘Looking-Glass Self’ onder het label 'Labelman', een Belgisch bolwerk dat zich na jaren van stilte opnieuw manifesteert als een avontuurlijk label dat de thuishaven wil zijn voor alles wat alternatief is.

 

Deel dit event