Nordmann + Naga Ghost

U bent hier

Uitverkocht
©Charlie de Keersmaecker

Nordmann + Naga Ghost

25.08.2021
Voorverkoop €16,5
Voorverkoop -18/student€13,5
Price info: 
Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.
Voorverkoop Wild Card€13,5
Price info: 
Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Tijdschema
19:00
Portes
20:00
Naga Ghost
21:00
Nordmann
Locatie
Organisatie
Wilde Westen en Muziekcentrum Track
uitpas

NORDMANN

Zo'n tien jaar geleden ontstond Nordmann na een succesvolle improvisatiesessie die voorbestemd was om te duren. De vier muzikanten slaagden erin om de vrijheden van de improvisatiejazz te versmelten met de intensiteit van de rockmuziek, en hun optredens zorgden meteen voor opschudding in hun geboorteland België.

Ze wisten de energie van hun live-optredens vast te leggen op hun debuutalbum 'Alarm' (2015), terwijl de opvolger 'The Boiling Ground' uit 2017 hen de status van gevestigde waarde en een must-see live-band opleverde. Met dit album speelden ze 50 concerten door heel Europa. Die zomer stond Nordmann als headliner op enkele van de belangrijkste jazz- en rockfestivals en kreeg lovende kritieken die bewezen dat hun muziek geschikt was voor zowel kleine clubs als voor de grote podia.

In de afgelopen jaren hebben de bandleden zich geëngageerd in meeslepende solo- en nevenprojecten, terwijl ze zich tegelijkertijd hebben toegelegd op het creëren van nieuwe Nordmann-muziek.

NAGAGHOST

Nagaghost is het project van Christophe Claeys (Mark Lanegan Band, Magnus, Amatorski,...) en Annelies Van Dinter (Echo Beatty, Bed Rugs, Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble,...). Beide multi-instrumentalisten tastten de grenzen van hun comfort zones af tijdens enkele residenties in Vooruit (Gent), Volta (Brussel), DeStudio (Antwerpen) en ten slotte Wilde Westen (Kortrijk). Met een uitgekiende set-up, maar vrij van voorbedachte muzikale richting, vond Naga Ghost z’n oorsprong in improvisaties, waarbij occasioneel een vriend uitgenodigd werd om mee te jammen. Je hoort bijdragen van Joris Caluwaerts (STUFF.) op toetsen, Koen Gisen (An Pierlé Quartet) op basklarinet, Thomas Jillings (Linus, Ottla) op klarinet en Yannick Dupont (Yokaï, Ottla).
Op the kinder one lives inside weerklinkt een eclectische verzameling van verder uitgewerkte en uitgepuurde nummers die het breed scala aan invloeden van de twee weerspiegelt. De mix nam Orson Wouters (Son d’Or Studio, Transistorcake,...) voor zijn rekening, mastering door Yves De Mey.

Bandcamp Nagaghost

Deel dit event