Night Air

U bent hier

Night Air

07.03.2020
minifestival vol klassiek, electronica, hedendaags & new classical
Enkel ticket: Night Air€20 / €17 (Wild Card) / €6 (student, -18)*
Combiticket: Prélude IBM1401, A User’s Manual + Night Air *€25 /€22 (Wild Card)

Studenten dienen twee aparte tickets te kopen aan €6/ticket.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ABO 3 korting geldt niet voor middagconcerten & combitickets.

‘Eau eau listen to that music in the air’

Night Air is een onvoorspelbaar minifestival dat surft tussen klassiek, electronica, hedendaags en new classical. Muziekcentrum Track wordt de speeltuin van de nieuwe postklassieke generatie. De gedroomde avond voor wie graag nog eens verrast wordt.

ONTDEK HIER DE TIMETABLE.

 

Frederik Croene

Als klassiek geschoold pianist weet Frederik Croene het publiek telkens weer te verrassen. Zijn composities voor (ontmantelde) piano, in combinatie met video, tekst en choreografie stellen steeds weer de klassieke pianomuziek in vraag. Het beste bewijs hiervan is zijn laatste album ‘Cul de Sac’, een album vol virtuoze post-klassieke stukken.

Sander De Keere
Klara presentator en musicoloog Sander De Keere combineert op Pulse analoge synths met akoestische instrumenten, met als grootste inspiratiebron de minimal music van Philip Glass. Klassiek zoals je die nooit eerder hoorde!

Hans Beckers & Teun Verbruggen
In zijn werk is Hans Beckers steeds op zoek naar de balans tussen geluid en beeld. Met objets trouvées bouwt hij zijn eigen muziekinstrumenten, instrumenten die alledaagse objecten tot leven doen komen. Samen met drummer Teun Verbruggen brengt hij zijn sonitum voda tot leven tijdens een uniek concert.

Bert Cools
Bert Cools is een man van vele talenten. Hij cureert samen met zijn broer Stijn het kunstenplatform ‘granvat’, hij speelt bij o.a. Efterklang en Sam Amidon en presenteert tijdens Night Air zijn soloproject. Vertrekkende vanuit zijn gitaar creëert hij een volledig eigen droomwereld, waarin soundscapes, beats en synthesizers je langzaam overspoelen.

Nabou Claerhout
Al op zeer jonge leeftijd speelde trombonist Nabou Claerhout samen met de grootste artiesten: van Bert Joris tot John Rocco en van National Youth Jazz Orchestra tot Not So Bigband, Claerhout stond overal op het podium. In 2016 startte ze haar eigen project  N∆BOU op, een vierkoppige band die haar eigen composities speelt, naast de vele groepen waarin ze al meespeelde. Toptalent van eigen bodem!

Razen
Met hun snaar- en blaasinstrumenten slaagt het brusselse kwintet Razen er bij elke show in improvisatie naar een hoger niveau te brengen. Founding fathers Brecht Ameel en Kim Delcour worden tegenwoordig bijgestaan door Pieter Lenaerts op contrabas, Paul Garriau op draailier en David Poltrock (Hooverphonic, Poltrock) op ondes-Martenot.

Noah Vanden Abeele
Op 6 september 2019 kwam eindelijk ‘Expanded Universe’ uit, de eerste fysieke release van pianist Noah Vanden Abeele, waarvoor hij alle arrangementen zelf schreef. Op ‘Expanded Universe’ staan zeven instrumentale stukken die Vanden Abeele telkens schreef vanuit een specifiek gevoel. Stukken waarbij de piano centraal staat, maar waarin ook de strijkers een kleurrijke, soms subtiele en krachtige toevoeging zijn aan het geheel.

Een ticket voor Night Air geeft toegang tot het volledige programma. Mis ook de prélude op Night Air niet. IBM1401, A User’s Manual, door Erna Ómarsdóttir & Ólafur Björn Ólafsson, is een prachtig eerbetoon aan Jóhann Jóhannsson. Alle info hier. Er bestaat een combiticket om beide events bij te wonen.

Deel dit event