Night Air Garth Stevenson, Carlos Cipa, Le Chapelier Fou, Innerwoud & Yadayn

U bent hier

Night Air

21.04.2018
Garth Stevenson, Carlos Cipa, Le Chapelier Fou, Innerwoud & Yadayn
CURATED by PATRICIA VANNESTE (Balthazar)
Night Air: DEEL 1€15
Night Air: DEEL 2 (incl. ontbijt)€15
Night Air: COMBI (incl. ontbijt)€25

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar aan de deur. 

Wild Card-houders, studenten en -18 jarigen genieten steeds een korting van €3.
Kinderen jonger dan 12 mogen gratis binnen bij 'Night Air'. 'Night Air: de wakers' en de combi zijn niet geschikt voor kinderen -12.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Violiste/toetseniste Patricia Vanneste (Balthazar) nodigt enkele van haar favorieten uit voor een avond en een nacht 'New Classical'. De hang naar de natuur, de link tussen klassiek, hedendaags en pop, een vleugje ambient, de ruime mogelijkheden van strijkers, improvisatie… het hangt die avond allemaal in de lucht. Night Air bestaat uit twee delen waarvoor je apart of in combi kan reserveren.  

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

TIMING:
19u30 - 20u30: Creative Lab
20u45 - 21u15: Garth Stevenson / Carlos Cipa
21u15 - 21u45: pauze
21u45 - 22u15: Garth Stevenson / Carlos Cipa
22u15 - 22u45: pauze
22u45 - 23u30: Le Chapelier Fou
23u30 - 24u00: pauze
24u00 - 08u00: Innerwoud & Yadayn

Deel 1: Night Air

Vanaf 20u30 is er al Garth Stevenson, een Canadese contrabassist die de dialoog aangaat met de natuur. Natuurgeluiden vormen een essentieel onderdeel in zijn muziek, de wind zal zachtjes om de luisteraars heen blazen. Daarnaast is er de Duitse componist, pianist en multi-instrumentalist Carlos Cipa, die zowel Mozart, The National, Debussy als Mogwai tot zijn inspiratoren rekent. Om de avond rond te maken is er de Franse violist Le Chapelier Fou, die strijkers met elektronica verbindt.
 

Deel 2: Night Air 'De wakers' 

Night Air doet niet alleen denken aan de nacht, maar ook aan zachte deuntjes, die je (bijna) in slaap wiegen. Contrabassist Pieter-Jan Van Assche (Innerwoud) en gitarist Gowaart Van Den Bossche (Yadayn) componeren een 'lullaby' van 8 uur (24u00 tot 08u00) waarbij je 'mag' in slaap vallen. Wegdommelen doe je in een zacht droomlandschap op wolkjes. 
En 's morgens trakteren we de 'die hards' op een heerlijk ontbijt.
Matras en dekentje wordt door ons voorzien. Enkel je tandenborstel en -pasta breng je zelf mee, voor de frisse Air aan de ontbijttafel. 
 

Extra: Night Air ‘Creative Lab’

Place to be is Acamdemie Kortrijk. De Academie staat niet alleen in voor de locatie maar zorgt ook voor de aankleding van het hele gebeuren. De studenten bezorgen de bezoekers een unieke beleving. Vanaf 19u30 verwelkomen ze je in een muzikale installatie (ism studenten Conservatorium Kortrijk). Muziek en beeldende kunst illustreren beide mystieke werelden. Ze vertellen een verhaal en triggeren het verbeeldingsvermogen. Maar wat gebeurt als je deze twee werelden samenbrengt? Muzikanten laten zich inspireren door beeldende kunst net zoals kunstenaars muziek beluisteren tijdens het creëren. Met 'Creative Lab' onderzoekt Patricia Vanneste dit spanningsveld en het creatieve resultaat door muzikanten fysiek neer te zetten naast kunstenaars. Geïnspireerd door elkaars input laten ze zich meevoeren door het spontane verhaal dat in het moment kan ontstaan. Word getuige van deze interactie door letterlijk tussen de verschillende actoren te wandelen, te kijken en te luisteren.

Fotocredtis: Kay Lacombe

19u30: Night Air 'Creative Lab': live-installatie van studenten Academie Kortrijk & Conservatorium Kortrijk (gratis, zonder inschrijving)

20u30: Night Air: Garth Stevenson, Carlos Cipa & Le Chapelier Fou
24u00: Night Air 'De Wakers': Innerwoud & Yadayn
08u00: Ontbijt

Academie Kortrijk - Houtmarkt 5 - 8500 Kortrijk / fietsenstalling aan de ingang en ondergrondse parking vlak aan de concertlocatie. 

Teaser Night Air: De Wakers

Garth Stevenson

Le Chapelier Fou

Carlos Cipa

 

Deel dit event

Met de steun van:
de mailingman
In samenwerking met:
Conservatorium Kortrijk
Met dank aan: