Nieuwe datum: Mooneye + Pauwel

U bent hier

Laatste tickets
©Tom Verbruggen

Nieuwe datum: Mooneye

07.04.2022
+ Pauwel
Voorverkoop Wild Card€13,5
Price info: 
Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.
Voorverkoop -18 of Studentenkaart€13,5
Price info: 
Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.
Voorverkoop€16,5
Aan de deur€19,5

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Tijdschema
19:30
DOORS
20:15
PAUWEL
21:05
MOONEYE
22:40
EINDE CONCERT
Locatie
Organisatie
Wilde Westen
uitpas

Het concert van Mooneye op 2.12 wordt verplaatst naar 7 april 2022.

Na een eerste EP die in 2018 door de Nederlandse muziekbijbel OOR als een verzameling meesterlijke popsongs werd bestempeld, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel begin 2019 én een overvolle festivalagenda in de zomer van datzelfde jaar is Mooneye klaar voor het Grote Werk.

Het afgelopen jaar zat de band rond Michiel Libberecht in de studio met de topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal…) om een vervolg te breien aan die eerste EP. Een vervolg waarop Mooneye nog meer als de bezwerende gitaarband zal klinken die hij ontegensprekelijk is. Een vervolg ook waarop de singer-songwriter in Libberecht nog meer op de voorgrond treedt. Kortom: het vervolg waarop iedereen zit te wachten die Libberecht en de zijnen al live aan het werk zag.

De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. Los van het feit dat er ergere dingen zijn in het leven, valt het moeilijk te ontkennen dat ook de ‘nieuwe’ Mooneye nog steeds als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. Zoals op ‘Bright Lights’, de eerste en merkelijk vrolijke single uit de nieuwe plaat. Maar ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op ‘Fix the Heater’, de tweede en dan weer merkelijk kwade single uit diezelfde plaat. Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye.  Dit najaar komt de plaat uit bij MayWay Records en die stellen ze graag voor tijdens deze clubtour.


Michiel Libberecht: zang, gitaar
Jesse Maes: gitaar
Guillaume Navarro: gitaar
Ramses Van Den Eede: drum
Stan Holvoet: bas

 

Pauwel

Al meer dan een decennium baant Pauwel zich, in verschillende gedaantes en wars van alle trends, een weg in de schaduw van de muziekscene. Zijn typerend breekbaar stemgeluid en zijn groot talent voor kleine liedjes leveren hem een groeiende cult following op, en sinds zijn debuut E.P. op Unday Records vorig jaar lijken steeds meer mensen de weg te vinden naar zijn indiefolk.

Volgende lente stelt Pauwel samen met zijn vaste begeleidingsband het nieuwe album ‘Dear’ voor. Op zijn eerste solo plaat zet Pauwel meteen een grote stap voorwaarts. ‘Dear’ is een volwassen collectie songs over verlies in al zijn facetten. Open en bloot gaat Pauwel de strijd aan met zijn demonen, zonder daarbij de essentie uit het oog te verliezen: ijzersterke songs die zwalpen tussen hoop en wanhoop, en slaan en zalven tegelijkertijd. Een plaat om te koesteren en helemaal in te verdwijnen. Dit najaar speelt PAUWEL de support op alle Belgische concertdata van MOONEYE; dit in kleine bezetting.

Deel dit event