U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

Nicolas Rombouts & Simon Lenski

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival.

uitpas

Nicolas Rombouts en Simon Lenski zijn waarschijnlijk geen namen die meteen een belletje doen rinkelen bij de meeste mensen. Voor Simon Lenski (cello) helpt het misschien om DAAU – kort voor Die Anarchistische Abendunterhaltung - te vermelden, de experimentele Antwerpse cultgroep die hij in 1992 samen met zijn broer opstartte. Doorheen de jaren – en met zijn groeiende faam – werd hij meer en meer gevraagd als sessiemuzikant (Millionaire, Magnus, Mauro) en voor het schrijven van soundtracks voor film en theater.

Nicolas Rombouts wordt dan weer veel in een adem genoemd met Gregory Frateur als stichtend lid van Dez Mona maar zijn liefde voor de contrabas begon in de improvisatiemuziek. Zijn doctoraat Geschiedenis wisselde hij op zijn 24ste in voor een carrière in de muziek uit pure liefde, iets wat je merkt in elk project dat hij onderneemt. De samenwerking tussen deze twee topmuzikanten is er een waar de liefde voor improvisatie hen live brengt waar het moment hen naartoe leidt. Welke invloed de bosrijke omgeving op hun muziek zal hebben, is een vraag die pas een antwoord zal vinden op het festival zelf.

“In het halfduister brengen ze met contrabas, cello en elektronica een halfuur waanzin te berde, om braafjes af te sluiten als twee klassiek geschoolde muzikanten.”
Cutting Edge

Deel dit event