U bent hier

12.04 2019

Neon Electronics

+ Simi Nah
19:30

tickets

Voorverkoop Wild Card
€15,5
Voorverkoop
€18,5
Aan de deur
€21,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

uitpas

DOORS         19H30
SIMI NAH         20H00-21H00
NEON ELECTRONICS      21H30-22H30

Neon Electronics - Releaseshow Apollo cd

Voor Dirk Da Davo was mooie liedjes maken sowieso nooit de belangrijkste drijfveer: wanneer het toch gebeurde, werd het soms zelfs beschouwd als een ironisch toeval. The medium is very much the message voor de man die, samen met TB Frank, jarenlang The Neon Judgement vormde, een van de meest invloedrijke bands uit het elektronische postpunklandschap.
Waar Neon Electronics - een project dat Da Davo in 1999 opstartte - aanvankelijk toch een beetje als een zijproject beschouwd werd, krijgt het nu de volledige focus. De nieuwe cd "Apollo" werd opgenomen met de intussen ook al jarenlange partner in crime Glenn Keteleer aka Radical G en bassist Pieter-Jan Theunis, en het resultaat is ronduit verbluffend. De onderliggende boodschap - volg je eigen stem en laat ze vooral horen; laat je niet in slaap wiegen door de opium van de media - blijft meer dan ooit intact én relevant, en muzikaal klonk de groep nooit hechter. Elke track bezit een eigen ziel en klinkt dankzij de heldere maar krachtige productie als het resultaat van een stuwende noodzaak. Monolithische bassen pulseren de songs met koortsige vastberadenheid verder in de richting van een einder waar met wat geluk een sprankel hoop gloort. De kans lijkt klein, maar het móet. Er móet gereageerd worden, met de ogen wijd open. Met passie. Met inconvenient truths. En met songs die, explosief als RDX, uit het maquis opveren. "Apollo" is de belangrijkste industriële elektroplaat die u dit jaar zult horen. En dát is géén fake news.

Simi Nah - Releaseshow La Terre Est Noire cd en afscheidsshow
Simi Nah, geboren in Nice, resideert al sinds de vroege jaren 90 in België. Als bassiste van de garagerockgroep The Chicks en later bij Praga Khan speelt zij de Belgische podia plat.
Sinds 1997 vormt zij ook een electropop duo met haar man Kenny aka KGB, eerst als Coma en later onder de naam Simi Nah. La Terre Est Noire is de vierde en laatste cd onder dit alter ego. Het is het sluitsuk in een gestage vervelling van trancy technopop over Frenchy but chique electro naar pure Franstalige Nouvelle Vague met knipogen naar Mylène Farmer. Het concert in De Kreun zal niet alleen de cd-presentatie zijn maar ook een laatste afscheid aan haar trouwe (Belgische) publiek.

 

Deel dit event