Nathalie Matthys Josef Lamell

U bent hier

Nathalie Matthys - foto in Wilde Westen huisstijl

Nathalie Matthys

24.04.2022
Josef Lamell
Voorverkoop €12
Voorverkoop Wild Card€9
-26 jaar€6
UiT-pas tarief€2,4

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Tijdschema
11:00
Start concert
Locatie
Organisatie
coproductie met Schouwburg Kortrijk
uitpas

OPGELET: er is foor in Kortrijk. Kom dus met de trein, bus of fiets. Kom je met de auto, maak dan gebruik van de ondergrondse parkeergarages, Parking Haven of Parking Weide. Klik hier voor meer info.

Amerikaanse klarinettist Josef Lamell en Belgische pianiste Nathalie Matthys selecteerden een programma met componisten die zich lieten verleiden door “other sides” van muziek.

George Gershwin vocht zijn leven lang om erkend worden als ‘echte’ klassieke componist, terwijl Igor Stravinsky zich maar wat graag liet inspireren door ragtime, jazz en barok. Artie Shaw verwerkte klassieke elementen in zijn swing repertoire, terwijl Benny Goodman - dankzij zijn talrijke opdrachten aan ‘s werelds grootste componisten - mee aan de basis lag van vele meesterwerken uit het huidige klarinet repertoire. Op haar eigen manier ligt de kruising tussen verschillende genres aan de basis van de hedendaagse klassieke muziek (en aan de identiteit van de klarinet), en heeft ze veel van de grootste creatievelingen van de vorige eeuw beïnvloed. Als kers op de taart creëert dit programma twee originele transcripties van Josef, namelijk van Stravinsky’s Suite Italienne and Heifetz’ It Ain’t Necessarily So. Uiteindelijk is het gras altijd groener aan de overkant, toch?

Deel dit event