U bent hier

Uitverkocht
18.11 2017

Mount Eerie

In Heaven

tickets

Voorverkoop Wild Card / Kreun Card
€13
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart
€13
Voorverkoop
€16
Aan de deur
€19

UITVERKOCHT

Mount Eerie is het alias van Phil Elverum. In 1996, toen hij nog op de middelbare schoolbanken zat, nam hij cassettes met eigen songs en noise op onder de naam The Microphones. Na vijf albums begon hij als Mount Eerie muziek uit te brengen en richtte zijn eigen label op, P.W. Elverum & Sun.

Twee decennia verder heeft hij een indrukwekkende catalogus opgebouwd, met werk gaande van atmosferische soundscapes tot pure, rauwe songs. De muziek van Mount Eerie wordt de ene keer omschreven als “black metal” (Wind’s Poem, 2009), soms als “droomlandschap” (Clear Moon, 2012), en soms “rauw en direct” (Lost Wisdom, 2008). A Crow Looked At Me, zijn nieuwste worp, is vooral het laatste. Minimale bezetting, geen productie, heldere en zware woorden. Het grote verschil is het thema.

In 2015 werd er kanker vastgesteld bij Elverums vrouw Geneviève, vlak nadat hun eerste kind geboren werd. Ze stierf een jaar later.  Het album werd opgenomen in de herfst van 2016 met Genevièves instrumenten, de woorden geschreven op haar papier. A Crow Looked At Me is een onverbloemende kijk op een periode van rouw en verdriet.Deuren: 19u30
Mount Eerie: 20u00

Deel dit event

Coproductie:
In Heaven