U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival.

uitpas

Wat heeft Michiel Libberecht – de jongeman achter Mooneye – dat anderen niet hebben? Een muzikaal inzicht om u tegen te zeggen, schrijftalent dat je niet los laat en vooral een gouden stem die in OOR omschreven werd als ‘mooi licht huilend’ en zelfs vergeleken werd met Thom Yorke ten tijde van Pablo Honey. Dat kan al eens tellen maar is echt niet zo overdreven als het lijkt want de tijdloze popsongs van Mooneye zijn van een niveau dat sommige songwriters doorheen hun carrière nooit bereiken.

De self-titled EP werd met de befaamde Pascal Deweze ingeblikt in diens studio en legde Libberecht geen windeieren want een deelname aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel eindigde in een zege met felicitaties van de jury. Ook live werkt zijn licht melancholische indiepop als een magneet en samen met zijn strakke liveband weet hij elk publiek snel mee te trekken in zijn verhaal. Binnen de kortste keren wordt Mooneye een naam die incontournable is, een belpopklassieker.

“Ronduit meesterlijke popsongs van uitzonderlijke klasse”  
OOR

“De song doet denken aan Vampire Weekend minus de exotiek, Novastar met meer poeier, of Beirut zonder trompetten. Noem het wat je wil: de song is spannend en feilloos afgewerkt."
De Standaard over ‘Thinking About Leaving’

Deel dit event