U bent hier

Jazz Cats

30.03 2019

MDCIII

18:45

tickets

Voorverkoop Wild Card
€23
Voorverkoop
€26

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Het ticket is geldig voor alle concerten van Jazz Cats festival.

uitpas

Wat krijg je als je een van ’s lands meest experimentele saxofonisten samen zet met twee zeer verschillende drummers? Een onnavolgbaar jazztrio dat je zowel de jungle als de Ruimte doet ontdekken. Mattias De Craene kennen we als saxofonist bij het Gentse Nordmann maar voor zijn trio – MDC III – kleurt hij nog meer buiten de lijntjes. Tribale ritmes worden aangereikt door drummer Lennert Jacobs (The Germans) die er als autodidact een atypische benadering van het instrument op na houdt terwijl zijn tegenhanger Simon Segers (Absynthe Minded, De Beren Gieren) met zijn technische kennis stevig de pas dicteert. Hun debuutalbum ‘Dreamhatcher’ dat vorig jaar verscheen werd opgenomen met de hulp van elektronicatovenaar Dijf Sanders en als onofficiële vierde lid pushte hij de band steeds om dat tikkeltje meer te doen.

Live is de groep uitgegroeid tot een waar fenomeen. Elk concert wordt overladen met superlatieven en elk publiek valt als een blok voor de organische, in-your-face vibe die inherent aanwezig is in de bezwerende muziek van MDC III. Een Nederlandse journalist kon zijn recensie na hun passage op Eurosonic kort houden: “Het optreden was een bijzondere ervaring die zich nauwelijks in woorden laat vatten.” Toch gaan totale verbazing en dansbenen hand in hand want stilstaan tijdens een optreden van dit trio is een onmogelijkheid.

“’Dreamhatcher’ is snedig, verrassend en tegelijkertijd aangrijpend, en doet wegdromen naar andere oorden.”
- Indiestyle

“Veertig minuten woedt er in de clubstage een tropische bosbrand. Chic. Wreed chic.”
- Enola over MDC III op Jazz Middelheim

Deel dit event