Matthieu Idmtal & Marley Erickson Een tijdreis doorheen de romantiek

U bent hier

Marley Erickson en Mathieu Idmtal
©Young Arts Masterclass & Bernard Rosenberg

Matthieu Idmtal & Marley Erickson

10.03.2022
Een tijdreis doorheen de romantiek
Standaard€10,5
Wild Card€7,5
Price info: 
Enkel geldig op vertoon van een Wild Card.
Studenten of -18 €6
Price info: 
Enkel geldig op vertoon van studentenkaart of ID.

ABO3: Bij aankoop van tickets voor minstens 3 concerten geniet je 25% korting op de voorverkoop ticketprijs.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Tijdschema
12:00
Begin / Début concert
13:00
Einde / Fin concert
Organisatie
met dank aan Boekenhuis Theoria
uitpas

Een tijdreis doorheen de romantiek

Programma:

T. A. Vitali: Chaconne

W.A. Mozart: Sonate KV304 voor viool en piano

E. Grieg: Vioolsonate No. 2, Op. 13

H. Wieniawski: Polonaise Brillante, Op. 21

Programmaboekje

Sinds een Hongaarse concertorganisator hen aan elkaar voorstelde, klikt het muzikaal wonderwel tussen de Brusselse pianist Matthieu Idmtal en de Amerikaanse violiste Marley Erickson. Erickson is amper 18 jaar maar kan nu al rekenen op een indrukwekkend palmares. Ook Matthieu Idmtal groeide in geen tijd uit tot een vaste waarde op de binnen- en buitenlandse podia. Geïnspireerd door een oudere generatie pianisten als Friedman, Rachmanninoff en Ginzburg streeft hij naar poëtisch pianospel dat een verhaal vertelt.

Ook Marley Erickson wordt ondanks haar jeugdige leeftijd omschreven als een “old soul”. Beide muzikanten voelen zich het beste thuis in het romantische repertoire. Die gedeelde passie vertaalt zich in een programma dat de 19e en 20e eeuw doorkruist en je meeneemt op een tijdreis door de romantiek en het impressionisme.

Ze openen hun recital met het bij violisten populaire werk Chaconne in g mineur. Dit wordt toegeschreven aan de barokke componist Thomasso Antonio Vitali, maar leunt met zijn veelvuldige modulaties stilistisch veel dichter aan bij de romantiek. Wolfgang Amadeus Mozart schreef zijn Vioolsonate in mi klein (KV 304) in de periode dat zijn moeder op sterven lag. Zijn verdriet is duidelijk te horen. Vervolgens nemen Idmtal en Erickson je mee naar de diepe gevoelswereld van volbloedromanticus Edvard Grieg met diens tweede Vioolsonate . De reis eindigt met het virtuoze Polonaise Brillante van Wienawski, waar Erickson en Idmtal hun instrumenten een laatste keer in dialoog laten treden. Dit recital is een heerlijk intermezzo tijdens je (werk)dag.

TOEGANKELIJKHEID

Het concert zal plaatsvinden op de eerste verdieping. Er is geen lift aanwezig en het concert is dus helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Alle informatie over de toegankelijkheid van de concerten op Festival Kortrijk vind je hier.

Deel dit event