Mario Batkovic

U bent hier

BOS! festival

©Hollin Jones

Mario Batkovic

09.07.2022

BOS! festival is een kleinschalig, gezinsvriendelijk en ecologisch zomerfestival in de natuur. Het biedt een genre-overschrijdend programma vol ontdekking.

De Zwitserse componist Mario Batkovic tast de grenzen af door klassieke en hedendaagse muziek te mixen. Dit zonder loops of effecten: muziek is een symbiotische relatie tussen mens en instrument. Uitdagend, hypnotiserend en grandioos zijn de perfecte omschrijvingen voor de esthetische werken van Batkovic. Als componist, producer en performer tilt hij het spelen van accordeon naar een hoger niveau. 

Zijn werk is niet ongezien. Het magazine Rolling Stone verkoos zijn titelloze debuutalbum in de Top 10 van 'Best Avant Albums of 2017'.

Ook Batkovic zijn nieuwe plaat 'INTROSPECTIO' wordt met open armen ontvangen. Het staat in teken van een onderzoek: zowel zelfevaluatie als maatschappelijk onderzoek en de betekenis van geluid komen aan bod. Samen met verschillende artiesten - James Holden, Matthew Willems (BEAK>/MXLX), drummer Clive Deamer (Radiohead/Portishead), saxonfonist Colin Stetson en het Cantus Domus-koor - stelt Batkovic de plaats van geluid, clichés en vooroordelen in vraag. Luisteraars worden meegenomen op een verrassende cultuurreis doorheen oneindige geluidsuniversa.

“Batkovic is een minimalist die betoverende melodieën en geluiden verzamelt" - Rolling Stone

 "Herinnert me eraan waarom ik verliefd werd op muziek." - Louder Than War

Voor fans van Jessica Moss, Sarah Davachi en Circuit des Yeux.

Deel dit event