U bent hier

©Alex Kozobolis
21.11 2019

Lubomyr Melnyk

Festival Kortrijk PRE-SHOW

tickets

Normaal
€18
Wild Card
€15
student/-18
€15

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

DOORS 19:30

"THE FASTEST PIANIST IN THE WORLD"

"You've got 10 fingers, make them live" (Lubomyr Melnyk)


De zeventigjarige Lubomyr Melnyk begon in Oekraïne al op jonge leeftijd piano te spelen. Hij wordt ‘The Prophet of the Piano’ genoemd, dankzij zijn levenslange toewijding aan het instrument.  Zijn muziekstukken bestaan uit een snelle opeenvolging van noten en complexe partituren die moeilijk na te spelen zijn, zelfs voor ervaren pianisten. In zijn werk zijn invloeden te horen van Ravi Shankar en andere Indische muzikanten, terwijl de repetitieve texturen ook hinten naar Steve Reich en Philip Glass. Toch is er weinig echt vergelijkbaar met de muziek van Melnyk: hij is een unieke muzikale pionier die zijn eigen ding doet.

In december 2018 bracht hij zijn laatste album Fallen Trees uit, waarin harmonie met de natuur en een voortdurende beweging van noten opnieuw centraal staan. Het album is geïnspireerd op het uitzicht vanuit de trein op een neergehakt bos van monumentale bomen. Het is een album met watervallen van noten, golvende rivieren van pianospel en tonen die in elkaar overvloeien via galm en intervallen. Perfect als inluider van het nieuwe Festival Kortrijk thema 'WATER'. 

"It's very human—serenity delivered through sustained concentration and ecstatic energy, via a lifetime of practice and perfection." (Pitchfork)

FOTO: Alex Kozobolis

Na het concert nodigen we iedereen uit op de presentatie van Festival Kortrijk 2020 'new style'. Ontvang als eerste de brochure, plan je weekend in en bereid je voor op de start van de ticketverkoop op maandag 25 november 2019. 


Deel dit event