Liquid Aesthesia #1 – Mother Sonoscopia

U bent hier

Logo Sounds Now

Sounds Now

©Vera Marmelo

Liquid Aesthesia #1 – Mother

15.10.2021 to 14.11.2021
Sonoscopia

Liquid Aesthesia #1 – Mother

Liquid Aesthesia #1 – Mother is een geluidsinstallatie die bestaat uit een collectie van klankobjecten en visuele devices, die worden verspreid over de tentoonstellingsruimte. Ze vormen de basis voor een symbiotische relatie tussen het klinkende object en de luisteraar/tentoonstellingsruimte.
De installatie is een draagvlak voor zowel de plastische als auditieve beelden die gebaseerd zijn op “WATER”, een element dat ons allen verbindt als drager van het leven. Het kunstwerk wil zich afzetten tegen de steeds toenemende afstand in onze maatschappij ten opzichte van de natuurlijke ruimte. De objecten waaruit het werk bestaan, gebruiken geluidsopnames en lichtprojecties die van onder en boven water komen, naast een reeks elektromechanische elementen zoals pompen, microfoons en geluidsinductie.

Liquid Aesthesia werd ontwikkeld door Sonoscopia rond het thema ‘Water’.

Sonoscopia

Sonoscopia is een interdisciplinaire vereniging van kunstenaars die de creatieve ruimte opzoekt tussen experimentele muziek en sound research en daar creëert, produceert en educatieve projecten uit de grond stampt. Ze organiseerden als collectief al meer dan 600 events sinds hun onstaan in 2011, en tourden in Europa, de Verenigde Staten, Libanon, Japan, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten. Sonoscopia resideert in het centrum van Porto en biedt een residentieplaats aan honderden artiesten van over de hele wereld. Sonoscopia wordt gesteund door República Portuguesa – Cultura/Direcção-Geral das Artes.

Deel dit event

Sounds Now: Europees project
Creative Europe