Les Oze

U bent hier

Les Oze

11.10.2020
'Alive'
Voorverkoop€12
-26€6
Voorverkoop Wild Card€9

1 bestelling = 1 bubbel.

Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

uitpas

Althoorn: Sophie Binet-Budelot

Vibrafoon & percussie: Sophie Thévenard

Cornet: Fabien Verwaerde & Marion Vezzosi

Euphonium: Marius Bergeon

Dat de Belg Adolphe Sax de saxofoon uitvond, weet iedereen. Maar uit zijn koker kwam ook de minder bekende althoorn. Dat koperinstrument vormt het kloppende hart van de brassband, het koperorkest bij uitstek. Sophie Binet-Budelot beheerst dat instrument als geen ander. Op haar nieuwe cd ‘Alive’ laat ze de althoorn horen in unieke combinaties. In Les Oze speelt ze samen met drie jonge koperblazers, aangevuld met de warme vibrafoon van Sophie Thévenard. Zet je schrap, want het kwintet blaast je geheid omver met hun rijke harmonieën.

De althoorn is een wat minder bekend koperinstrument van de hand van Adolphe Sax.  Het vormt het centrum van de brassband, het koperorkest bij uitstek. Sophie Binet-Budelot beheerst het instrument als geen ander. Ze werd laureate op het Europees Solisten Kampioenschap (EBBA) en werd uitgeroepen tot beste solist op het Nationaal Brass Band Kampioenschap van Frankrijk 2020, waar ze met de Haut-de-France Brass Band Nationaal Kampioen werd.  

Op haar nieuwe CD ‘Alive’, vol nieuw repertoire voor althoorn, laat ze de althoorn horen in unieke combinaties, waaronder die met vibrafoon. Met Sophie Thévenard startte ze in 2015 het project ‘Unusual’. Met dit project wil ze de poort openen naar andere muzikanten om samen op zoek te gaan naar unieke combinaties en de aansluiting te maken met hedendaagse muziek.

Met Les OZE vormde ze recent een koperkwartet met drie jonge muzikanten die net afstudeerden aan het ‘Conservatoire Supérieure de Paris’.  Het kwartet bestaat uit twee cornetten, 1 althoorn en 1 euphonium en verrast met zijn unieke, rijke harmonieën en de grote virtuositeit die de muzikanten laten horen.

Een organisatie van Wilde Westen & Schouwburg Kortrijk.

Deel dit event