Les Métamorphoses o.l.v. Raphael Feye & Pieter Wispelwey

U bent hier

Les Métamorphoses o.l.v. Raphael Feye & Pieter Wispelwey

05.03.2020
Openingsconcert Festival Kortrijk
REGULAR€23
WILD CARD€20
STUDENT, -18€6
EXTRA WILD CARD VOORDEEL*€11.5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

uitpas

Bach / Weinberg

Johann Sebastian Bach: Cello Suite Nr. 2 BWV 1008 in D minor
Mieczyslaw Weinberg: Concertino opus 43bis voor cello en strijkers
Mieczyslaw Weinberg: Kamersymfonie Nr. 4 opus 153 voor klarinet, triangel en strijkers (klarinetsolo door Jean-Michel Charlier)

 

Gratis inleiding om 19u30: Klaas Coulembier in dialoog met Pieter Wispelwey & Raphael Feye.

“Bach & een verborgen schat van de twintigste eeuw”

De Nederlandse cellist Pieter Wispelwey behoort tot de absolute wereldtop. Met Les Métamorphoses opent hij Festival Kortrijk 2020. Johann Sebastian Bach neemt een centrale plaats in binnen zijn repertoire. De opnames van Bachs Cellosuites zijn sleutelmomenten in zijn carrière. Wispelwey begint de avond met de tweede cellosuite.

Daarna staat de muziek van Mieczyslaw Weinberg centraal. De van oorsprong Poolse componist emigreerde noodgedwongen naar Rusland. Zijn leven balanceerde tussen verdiende roem en onrechtvaardige verwaarlozing, vaak in de schaduw van zijn vriend Dmitri Sjostakovitsj. Nochtans behoort de muziek van Weinberg tot de grootste verborgen schatten van de twintigste eeuw. Vooral zijn composities voor strijkorkest worden geprezen.

Jean-Michel Charlier neemt de klarinetsolo voor zich. Hij was vijf jaar lang lid van het Orkest van de Muntschouwburg (Brussel) en is sinds 1985 solo klarinettist in het Nationaal Orkest van België.  Tot 2003 was hij bovendien klarinetleraar aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel. Als solist nam hij 14 CD's op, met een ervan won hij de « Grand Prix International Charles Cros » met het Danel strijkkwartet. In 2002 won hij de Fuga-prijs met de pianist Philippe Terseleer voor de promotie en verspreiding van Belgische muziek.

Weinberg zei ooit: “Ik heb vaak niet meer nodig dan een goed strijkorkest om mijn gevoelens in muziek tot uiting te brengen”. En dat hebben we met Les Métamorphoses onder leiding van Raphael Feye in huis. Herontdek Weinberg als een genie van de twintigste eeuw.

Gratis inleiding om 19u30: Klaas Coulembier in dialoog met Pieter Wispelwey & Raphael Feye.

Na het concert wordt iedereen uitgenodigd om te klinken op de start van Festival Kortrijk.

 

* Extra Wild Card voordeel
30 Wild Card-houders kunnen naar het openingsconcert voor slechts €11,5 (50% korting). Reserveren doe je via www.festivalkortrijk.be of via UiT in Kortrijk. Geldig zolang de voorraad strekt.

Deel dit event

Alaska