Le Poème Harmonique o.l.v. Vincent Dumestre Danza!

U bent hier

Festival van Vlaanderen Kortrijk 2019

Le Poème Harmonique o.l.v. Vincent Dumestre

15.02.2019
Danza!
Openingsconcert
Normaal€24
Wild Card€21
Student/-18€21
Wild Card (luisterplaats)€12

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

The Fire! The Passion!

Nooit werd er in Frankrijk zoveel gedanst als in de 17e eeuw. Door te trouwen met de Spaanse Anna Van Oostenrijk bracht Lodewijk XIII de Iberische dans en muziek naar Frankrijk én gaf hij het Spaanse bloed door aan zijn zoon Lodewijk XIV. De twee vorsten zorgden voor een gouden eeuw in het ballet met prominent Spaanse invloeden. Het publiek was verzot op de zuiderse klanken, de aangrijpende gezangen en het pittige taalgebruik. Franse muzikanten voelden zich verplicht om hun Franse fierheid opzij te zetten en zich aan de hippe Spaanse stijl te wagen. Van de paleizen tot de straten, overal nam het ritme van de dans het over. Zo ook op de tiende verjaardag van Festival Kortrijk!

Le Poème Harmonique is waanzinnig geliefd in Frankrijk, maar is ook regelmatig te zien in prestigieuze, internationale concertzalen. Hun opnames voor het Alpha label kennen een uitzonderlijk succes bij pers en publiek, met een indrukwekkende lijst van prijzen als gevolg. Wij zijn dan ook overgelukkig met een ensemble van dit kaliber als knallende opener van onze feesteditie.

Na het concert wordt iedereen uitgenodigd om te klinken op de start van onze tiende verjaardagseditie!

Fotocredit: Kay Lacombe

Gratis inleiding om 19u30:
Jasper Gheysen spreekt met Vincent Dumestre.

EXTRA VOORDEEL VOOR ONZE WILD CARDS!
Wil je graag kennismaken met Festival Kortrijk maar niet de volle prijs betalen? Dan kan je als lid van Wilde Westen naar het openingsconcert voor slechts €12 (50% korting)! We reserveerden hiervoor een aantal mooie luisterplaatsen! Klik op 'Koop tickets' en kies de optie 'Wild Card reductie' om jouw stoel te reserveren! (zolang de vooraad strekt) 

Le Poème Harmonique wordt gerealiseerd met de steun van le Ministère de la Culture (DRAC de Normandie), la Région Normandie en la Ville de Rouen.
Voor repetities is le Poème Harmonique in residentie bij la Fondation Singer-Polignac.
Mécénat Musical Société Générale, la Caisse des Dépôts en Lubrizol France zijn mecenaat van le Poème Harmonique.

Deel dit event

Concert wordt opgenomen door
Met de steun van:
De Nationale Loterij