Laughing Bastards

U bent hier

Jazz Cats

Laughing Bastards

28.03.2020

Geboren uit de talloze, tumultueuze en onwettige liefdesaffaires die jazz met alle muzieken ter wereld had : Laughing Bastards
Bastaardmuziek als manifest, het lyrische als gemene deler, het doorweven samenspel als uitgangspunt. Laughing Bastards is de alchimie van de jongste generatie uit de b(l)oeiende Gentse jazz- en impro scene en de ervaring en de honger naar vernieuwing van een oude rot in het vak. Samen belijden ze hun liefde voor de jazz-traditie.

Opgericht in 2012 heeft de groep zich rijkelijk gelaafd aan de fascinerende muziek van Jimmy Giuffre voor zijn twee eerste albums. Dit heeft gezorgd voor een hechte, lyrische klank en appreciatie bij publiek en media. 
Naast trio en quartet opereert Laughing Bastards nu ook in quintet. Het warm en rijk middenregister met sax, cello en gitaar maakt de nieuwe harmonische ambities waar. 
 In mei 2019 werd het derde album UNANIMAL opgenomen. Dankzij de jarenlange samenwerking hebben de vijf leden hiervoor originele composities kunnen aanbrengen. Ook bewerkingen van ondergewaardeerde meesters zoals van Carla Bley en John Lurie vinden een natuurlijke biotoop.

Deel dit event