Kurt Vile & The Violators

U bent hier

Laatste tickets
Kurt Vile Kortrijk Wilde Westen
©Adam Wallacavage

Kurt Vile & The Violators

19.09.2022
VVK€28,5
Wild Card€25,5
-18 of studentenkaart€25,5
UITpas€6,9
ADD€31,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Locatie

Over Kurt Vile wordt wel eens gezegd dat hij de master 'slacker' is: talmende nummers, recht uit het hart. Hij stond al bekend voor zijn kabbelende, dromerige sound waarvan The War On Drugs zeker een stukje erfde toen hij de band verliet. De vraag is: zal zijn nieuwste plaat '(watch my moves)' nóg chillaxer klinken, nu hij alle tijd had om met een koffie naar Sun Ra op repeat te luisteren? 

Net als de rest van de wereld zat Kurt Vile de voorbije twee jaar aan huis gekluisterd. In plaats van de wereld rond te trekken op tour met Courtney Barnett reisde hij elk hoekje van zijn eigen brein af. Het resultaat: een meditatief lo-fi psych-pop album.

De "Philly's Constant Hitmaker" - zoals de singer-songwriter zichzelf noemt - tekende voor dit album bij het legendarische jazzlabel Verve Records. Hiermee krijgt hij nog duidelijker een plek tussen de grootsten der aarde: "It's cool to be extended family with The Velvet Undergrond". Voor de opnames van '(watch my moves)' dook hij de studio in met onder andere Cate Le Bon, Stella Mozgawa (Warpaint, Courtney Barnett), Sarah Jones (Hot Chip) en James Stewart (Sun Ra Arkestra).

Live wordt de gitaarheld vergezeld door The Violators.

Deel dit event