U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival.

uitpas

Het gebeurt dat zelfs bevestigde talenten hard moeten knokken voor hun plaats in de muziekwereld. Kris Dane is daar een mooi voorbeeld van. Hij maakte ooit – kortstondig – deel uit van het prille dEUS, nam in 1996 deel aan Humo’s Rock Rally en werd ingelijfd bij de – eveneens altijd onderschat gebleven – Waalse groep Ghinzu. Zijn eerste soloplaten bleven onterecht onder de radar maar in 2014 schoot hij met ‘Rose of Jericho’, zijn vijfde soloplaat, eindelijk raak. Hoewel zijn muziek invloeden wegdraagt van vintage songschrijvers als Cave, Cohen en Dylan, bindt Dane nooit in op eigenheid en weet hij bovenal luisteraars te bezweren met minimalistische composities die nooit kaal aanvoelen.

Ook op zijn meest recente album, ‘U.N.S.U.I.’, zet Kris Dane weer vol in op die bezwering. Of wat noem je een single releasen van 16 minuten (‘Shades’) in tijden van vluchtige streaming anders? Het album werd opgenomen in een topstudio met gelauwerde muzikanten maar zonder repetities én met tijdsdruk. Toch is stress iets dat nergens op het album te horen is. Tijdloze nummers schrijven op gevoel; het is niet iedereen gegeven en het bewijst dat Dane een van de meest onderschatte singer-songwriters van ons land is.

“‘U.N.S.U.I.’ is een plaat met niks dan troeven: Danes heerlijk doorleefde stem en vocale virtuositeit, een geweldige band met muzikanten van oa Selah Sue, Melanie De Biasio en AKA Moon, teksten met inhoud en emotie en nummers die vol sfeer opbouwen en altijd hun tijd nemen.”
Radio 1

Deel dit event