U bent hier

Kreis + Thunderblender
07.10 2020

Kreis / Thunderblender

tickets

Voorverkoop
€12
Voorverkoop -26
€6

1 bestelling = 1 bubbel.

Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen.

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

uitpas

Het jonge trio Kreis zit op de wip tussen lyrische jazz, mijmerende kamermuziek en het suggestieve van filmmuziek. Zachtmoedig en melancholisch verkennen ze de grenzen van compositie en improvisatie.

Thunderblender speelt vernuftige, moderne jazz vol emotie en contrasten. Ze bewegen voortdurend tussen orde en tumult, vrijheid en strakheid, tussen heftige grooves en fragiele intimiteit.

Kortom, het dak eraf, gegarandeerd!

Kreis combineert folktradities uit het Hoge Noorden met elegante kamermuziek en jazz-via-omwegen. Dit is geen trio van de shock and awe-tactiek, geen eenheid die je meteen omver kegelt met technische hoogstandjes of dik aangezette emoties. De band kruipt stapvoets onder je huid, sluipt stilletjes binnen om zijn tanden in je ziel te zetten. Kreis stelt in de Concertstudio zijn tweede album ‘Embla’ voor.

Thunderblender won een paar jaar geleden de Toots Thielemans Award. Elk lid zorgt voor een bijzondere insteek: bandleider Sam Comerford bespeelt naast de tenorsax ook de zeldzame bassaxofoon, een kolossaal instrument met een onwaarschijnlijk stoombootgeluid. Hendrik Lasure is vrij om het volledige bereik van de piano in te zetten en aan te dikken met live-sampling. Drummer Jens Bouttery vult zijn drumkit aan met een bassynthesizer en fungeert zo als eenmansritmesectie. Jazz, zei je? Het dak eraf, zeggen wij.

Een organisatie van Wilde Westen & Schouwburg Kortrijk.

Deel dit event