Karl Van Welden Mars II

U bent hier

Festival van Vlaanderen Kortrijk 2017

Karl Van Welden

13.05.2017
Mars II
(featuring Frederik Croene)
Standaardticket15
Wild Card12
-18, Student12

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

Performance / Hedendaags

MARS II is een poëtisch relaas over de impact van catastrofes op ons denken. Ecologische rampen, economische crisissen en terroristische aanvallen lijken ons voortdurend boven het hoofd te hangen. De hedendaagse Westerse samenleving wordt weleens omschreven als een ‘risicomaatschappij’. Volkomen in de ban van die risico’s, organiseert ze zich in grote mate om die te voorkomen. Hebben we als mensheid nood aan dergelijke sombere verhalen, zoals een kind geniet van een griezelig sprookje? Onze focus op een bepaalde dreiging activeert ons immers ook: de angst voor een mogelijke ramp maakt ons gedreven om die met alle middelen af te wenden. In die zin is elk apocalyptisch scenario, hoe waarschijnlijk of onwaarschijnlijk ook, een soort seculier ‘memento mori’ – een herinnering aan onze sterfelijkheid.

Karl Van Welden laat in deze muzikale performance een eigen compositie van pianist Frederik Croene spelen in een regen van as. Op onschuldige wijze beginnen asdeeltjes lichtjes te vallen. Na verloop van tijd daalt de donkere asregen exponentieel op de muzikant en zijn instrument neer, waardoor het beeld en het geluid langzaam maar zeker transformeren.

Credits MARS II:
Concept, regie, sound, compositie: Karl Van Welden – Dramaturgie: Bart Capelle – Sound, compositie, pianist: Frederik Croene – Sound, compositie, sound engineer: Vincent Malstaf – Machinerie en realisatie: Maarten De Vrieze – Lichtontwerp: Reynaldo Ramperssad, Jelle Moerman – Productie: wpZimmer (Antwerpen) – Coproductie: Vooruit (Gent), Gessnerallee (Zürich), Uzès Danse (Uzès), Le Vivat (Armentières), IN SITU / TAKT Dommelhof (Neerpelt), La Strada (Graz), METROPOLIS (Kopenhagen) – Met de steun van: de Vlaamse Overheid, LOD muziektheater (Gent) – Met dank aan: Piano's Maene 

Deel dit event

Coproductie
Buda KC
Met de steun van
Gemeente Zwevegem
Met dank aan