Karen Willems

U bent hier

BOS! festival

©Dominiek Claeys

Karen Willems

09.07.2022

BOS! festival is een kleinschalig, gezinsvriendelijk en ecologisch zomerfestival in de natuur. Het biedt een genre-overschrijdend programma vol ontdekking.

Karen Willems leerden we kennen als percussioniste bij o.a. Zita Swoon, Novastar, Pascal Deweze en Mauro Pawlowski. Haar liefde voor (muzikale) folklore en traditie brachten haar al meermaals in Istanbul, waar haar vriendschap ontstond met artiest Barkin Engin en Zeynep Kaya Beraud. Engin is een van de oprichters van de band Replikas en werkt als sound designer/engineer voor muziek- en filmproducties. Beraud is de zangeres van post-punk band Hermetic Delight en houdt van zijprojecten van noise tot soul. Samen met Ehsan Yadollahi, een Iraanse Tar speler uit Gent, zullen zij hun nieuwe project voorstellen op BOS!

Hun project wil een weergave zijn van ronddolen in traditie, waarbij je botst op avant-garde, heerlijke geuren, kleuren en mensen. De titel van het project 'Seslerde' betekent dan ook "We disappear in sounds and places"

Karen Willems kan je ook kennen uit onze Portie Gemengd waarin ze een week lang samenwerkte en creëerde met Benjamin Desmet (SX).

Karen Willems is a REMAIIN artist - thanks to the support of Creative Europe.

Deel dit event

Creative Europe