JazzClass “Een eeuw Belgische jazz” Live on Facebook, Ihkv De week van de Belgische Muziek

U bent hier

JazzClass “Een eeuw Belgische jazz”

11.02.2021
Live on Facebook
Ihkv De week van de Belgische Muziek

Belgische jazz is uitgegroeid tot een kwaliteitslabel dat z’n mannetje kan staan op het internationale platform en geldt als voorbeeld van een gezonde, bloeiende scene. Dat heeft te maken met een nieuwe generatie bands die de regels van het spel duchtig op z’n kop zet en de oversteek maakt naar een nieuw en breder publiek, maar natuurlijk ook met het voorbereidende werk van de eerdere generaties. Hoe is dat allemaal ontstaan?

In deze levendige online introductie kom je alles te weten over wat vooraf ging, via grote breuklijnen, ‘kleine’ verhalen, sappige anekdotes en natuurlijk bakken geweldige muziek. Lesgever Frederik Goossens, zelf verwoed verzamelaar en jazzliefhebber, gidst je enthousiast door een eeuw Belgische jazzgeschiedenis en houdt halt bij de belangrijkste gebeurtenissen, albums en artiesten. Hij vertelt over de intrede van jazz in België en voert je mee tot aan de millenniumwisseling. Kers op de taart: hij illustreert de geschiedenis aan de hand van vinylplaten uit zijn eigen collectie!

Deze unieke jazzcursus kadert in de Week van de Belgische muziek (8 tot 14 februari), die uitgroeit tot één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem. Want muziek is onverwoestbaar en tijdloos, ook in coronatijden.

Deel dit event

Coproductie: