Jan Verstraeten

U bent hier

BOS! festival

©Murielle Scherre

Jan Verstraeten

09.07.2022

BOS! festival is een kleinschalig, gezinsvriendelijk en ecologisch zomerfestival in de natuur. Het biedt een genre-overschrijdend programma vol ontdekking.

Jan Verstraeten is een artistieke nomade, zo omschreef De Morgen het. Een beeldend kunstenaar die zich ontpopte tot muzikant tijdens het maken van een film. Bij het componeren van de soundtrack wist hij dat hij z'n roeping gevonden had. Maar ook zijn eerste liefde laat hij niet los, want hij ontwerpt nog altijd zijn eigen platenhoezen. 

Twee jaar geleden dook hij op met zijn eerste EP 'Cheap Dreams'. Een perfecte reflectie van zijn stijl: filmische indiepop met met dramatische strijkers met funk- en soulinvloedenIn volle pandemie maakte hij dan zijn eerste langspeler: 'Violent Disco', als reactie op de Silent Disco, waarbij een feest al zijn uitbundigheid verliest volgens Verstraeten. Inspiratie haalde hij uit een hele resem maffiafilms op Netflix, triphop, Nina Simone, Moby en Charles Bradley - en ja, zelfs de songteksten van Milk Inc. zorgden voor interessante inzichten.

'Gone Gone Gone' is de eerste single van zijn dat langverwachte nieuwe album. Een top videoclip gegarandeerd! 

 

Deel dit event