U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

Jan Verstraeten

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival. 

‘Met de deur in huis vallen’ is het perfecte spreekwoord voor Jan Verstraeten. Uit het niets kwam de Sint-Niklazenaar eind 2018 opeens de muziekwereld binnengestormd met de single ‘Moon Face’, een filmisch indiepopnummer dat geen enkele ziel onberoerd laat. “Als Steve Reich en Jan Swerts samen de soundtrack zouden componeren van een weemoedige Disneyfilm, zou het resultaat akelig dicht bij ‘Moon Face’ komen,” schreef De Morgen.

De vele verwijzingen naar het filmische karakter van zijn muziek zijn helemaal niet vreemd want Verstraeten is grafieker van opleiding. Hij was eigenlijk bezig met het maken van een film maar veranderde van intentie toen hij aan de soundtrack aan het werken was. Hij ontdekte dat hij toch liever een plaat wilde schrijven en maakte daar meteen werk van. Begin dit jaar verscheen zijn debuut-EP ‘Cheap Dreams’ bij het Gentse Unday Records waar onder andere Flying Horseman en Trixie Whitley ook hun thuishaven hebben. Nog recenter brak het nieuwbakken muzikaal wonder potten met zijn intimistische cover van dancefloor classic ‘Survivor’ van Destiny’s Child. Deze man laat zich niet over één kam scheren, laat zoveel duidelijk zijn.

“Jan Verstraeten pleegt met zijn eerste, wondermooie single ‘Moon Face’ een overval op uw buis van Eustachius, in het gezelschap van een even betoverende videoclip.”
De Morgen over ‘Moon Face’

“Jan Verstraeten laat met deze debuut-ep proeven van het leven.”
Dansende Beren over ‘Cheap Dreams’

Deel dit event