17.02 2019

Ivo delaere & Lukas Huisman

MATINEECONCERT

tickets

Normaal
€12
Wild Card
€9
-26, student
€6

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Programma:
Stille Tränen op.35 nr.10 R. Schumann (arr. L. Huisman)
Pianoconcerto nr.1 in d op.15 J. Brahms (arr. J. Brahms)

ABONNEES van FESTIVAL KORTRIJK
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WACHT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dit concert maakt deel uit van Festival van Vlaanderen Kortrijk 2019. Het volledige programma wordt eind oktober 2018 bekend gemaakt. Wenst u een abonnement (min. 3 concerten) met vroegboekkorting, wacht dan tot eind oktober om uw tickets te reserveren. Wij voorzien voldoende eersterangsplaatsen voor onze abonnees.

In de 19de eeuw was het gebruikelijk om van grote symfonische werken vierhandige arrangementen te maken. Voor het tijdperk van de geluidsopname was dit namelijk de enige manier om van die muziek te kunnen (na-)genieten in de huiskamer. Ongebruikelijk was echter om dit ook te doen met een concerto voor piano en orkest. Het herschrijven daarvan levert namelijk tal van praktische problemen op, zeker met betrekking tot het integreren van de solopartij.
Ivo Delaere en Lukas Huisman studeerden samen in de pianoklas van Daan Vandewalle aan het conservatorium in Gent. Na de doctoraatsstudie van Lukas rond “Muzikale complexiteit en menselijke grenzen" besluiten ze de handen in elkaar te slaan. Met hun gloednieuwe ensemble willen ze de intense dynamiek en continue interactie tussen eenvoud en complexiteit van muziek in al haar facetten exploreren.
 

Deel dit event

Coproductie: