U bent hier

02.05 2019

Ian Clement

tickets

GRATIS

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

uitpas

De precieze timing van deze concertavond wordt later meegedeeld.

Ian Clement kennen we vooral als frontman van power trio Wallace Vanborn. In hem schuilt echter ook een soulful singer-songwriter. Met zijn solowerk schept Ian Clement een unieke, intieme sfeer. Een wereld op zich. Zijn diepe stem is warm, somber en z'n intrigerene manier van vertellen doet denken aan singer-songwriters als Mark Lanegan, Dan Auerbach en Edward Sharpe .

Nadat hij z'n eerste soloplaat 'Drawing Daggers' maakte met Peter Obbels, had Ian Clement de mogelijkheid om een nieuwe selectie nummers op te nemen met de begeleiding van René Tinner (veteran producer, oa. gekend voor z'n werk met Can, Lou Reed, George Harrison). De less is more aanpak van Tinner zinde Clement wel. De samenwerking leek de ideale formule voor Ian Clement's solo album 'See Me in Synchronicity'. 

See Me In Synchronicity wordt uitgebracht in februari 2019 via Amsterdam label Dox Records.

"De naam Ian Clement zal bij de fans van het Gentse stoner trio Wallace Vanborn wellicht een belletje doen rinkelen. In tegenstelling tot de ruige gitaren en drums van Wallace Vanborn, kregen we op zijn soloplaat een heel andere, meer ingetogen kant van de zanger te zien. Zijn stem staat duidelijk centraal en de instrumenten rondom hem bouwen langzaam maar zeker op naar een knap en innemend hoogtepunt."
Dansende Beren

Deel dit event

Coproductie: