U bent hier

Jazz Cats

30.03 2019

Hypnotic Brass Ensemble

21:30

tickets

Voorverkoop Wild Card
€23
Voorverkoop
€26

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Het ticket is geldig voor alle concerten van Jazz Cats festival.

Hudah, Cid, Baji, L.T., Yosh, Rocco, Clef and Smoove. Het zijn de namen van de acht broers (!) die samen Hypnotic Brass Ensemble vormen. Ze hebben verschillende moeders maar groeiden samen op onder de muzikale vleugel van vader Phil Cohran. Wanneer die het niet te druk had met trompet spelen in het orkest van jazzlegende Sun Ra of zijn eigen groep Circle of Sound, was hij bezig met het doorgeven van zijn passie en kunde aan zijn zonen. Als The Phil Cohran Youth Ensemble speelden ze al van jonge leeftijd in de straten van Chicago en zelfs voor prominente figuren als Nelson Mandela. Tijdens hun studies kwam muziek even op de achtergrond maar het plotse overlijden van een oudere broer bracht de groep weer samen.

In 1999 trokken ze opnieuw de straten en metrostations van Chicago in. Hun mix van klassieke big band jazz, hiphop, funk en de astrale jazz van hun vader sloeg aan en na een gemeenschappelijke verhuis naar New York, volgde de doorbraak snel. Ze sloegen een contract als touring/supportband van hiphoplabel Def Jam af in de overtuiging dat iets beter zou volgen. De tweede plaat die ze in eigen beheer uitbrachten (‘Jupiter’) kwam bij Damon Albarn terecht en hij besloot ze een contract aan te bieden bij zijn label Honest Jon’s. Dat contract leverde hen samenwerkingen op met onder andere Snoop Dogg, Gorillaz, Mos Def, Prince en Erykah Badu. Ze waren te zien op Glastonbury, North Sea Jazz en verzorgden het voorprogramma voor de Blur reünieoptredens in Hyde Park... We gaan het zeggen zoals het is; hun optreden op Jazz Cats is nu al legendarisch. Niet te missen!

“[their sound is] a huge brass bridge of hypnotic polyphony connecting the cosmic jazz of Sun Ra’s Arkestra with the urgency of hiphop and the sweeping emotional scale of a Curtis Mayfield opus”
- FADER Magazine

“On their latest album, the ensemble that made their name in scrappy performances on the sidewalks and street corners of New York City and Chicago turns muted, spare, warm and still.”
- Pitchfork over ‘Book of Sound’, hun meest recente album

Deel dit event