U bent hier

Festival Kortrijk 2020

06.03 2020

Huelgas Ensemble o.l.v. Paul Van Nevel

een Festival Kortrijk concert

tickets

REGULAR
€23
WILD CARD
€20
STUDENT, -18
€6

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Het Landschap van de Polyfonisten

programma:
polyfonie van onder meer Johannes Ockeghem, Josquin Desprez, Antoine Busnois, Pierre de Manchicourt & Nicolas Gombert

Gratis inleiding om 19u30: Christine Dysers in dialoog met Paul Van Nevel.

“polyfonie meets fotografie”

Josquin Desprez, Guillaume Dufay en Orlando Lassus zijn slechts enkelen van de beroemde polyfonisten of Franco- Flamands die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de evolutie van de muziek in Europa. Met Huelgas Ensemble voert Paul Van Nevel al bijna vijftig jaar hun muziek wereldwijd uit.

Gaandeweg raakte Van Nevel gefascineerd door het feit dat die componisten en zangers uit één regio kwamen: Zuid-Vlaanderen, Henegouwen en Noord-Frankrijk. Hij schreef er het boek Het Landschap van de Polyfonisten over, waarin hij een antwoord geeft op de vraag welke invloed het fysieke en culturele landschap had op de persoonlijke ontwikkeling van die polyfonisten. En hoe het landschap, met zijn melancholie en ritme, uiteindelijk bepalend is geweest voor de esthetiek van hun muziek. Samen met fotograaf Luk Van Eeckhout linkt Van Nevel de beroemde Frans-Vlaamse polyfonisten aan het landschap waarin ze leefden. Een concert vol melancholie, met loepzuivere vocale muziek en projectie van schitterende landschapsfotografie.

Gratis inleiding om 19u30: Christine Dysers in dialoog met Paul Van Nevel.

Op 4 februari 2020 organiseert het Postuniversitair Centrum "Het landschap van de polyfonisten"de gedroomde inleiding op het concert van Huelgas Ensemble. Tijdens deze lezing licht Paul Van Nevel toe hoe 'het landschap van de polyfonisten' met zijn melancholie en ritme bepalend is geweest voor de esthetiek van deze muziek.  (Enkel ticket lezing: €15 (incl. drankje). Combiticket lezing en concert Huelgas Ensemble: €35.) Een beperkt aantal tickets zijn beschikbaar. Geldig zolang de voorraad strekt. Inschrijven via https://pav.kuleuven-kulak.be/opleidingen/info/3489 voor 28 januari 2020.

Deel dit event

Met de steun van: