U bent hier

13.10 2018

Hooked on Belgian Metal

Red Bull Music presents
Screening documentaire + live show 'Carneia'
19:30

tickets

Wild Cards
€0
Studenten
€5
Voorverkoop
€8

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief (Wild Card, Studentenkaart) wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

DOORS 19U30

SCREENING STARTS around 21U00 (63")

CARNEIA live around 22u15 (30" set)

+ DJ at the bar area playing metal records to bang your head on !

 

Red Bull Music eert met de documentaire 'Hooked On Belgian Metal' de Belgische passie voor metal!

Graspop Metal Meeting was dit jaar voor de allereerste keer volledig uitverkocht, topbands als Amenra, Aborted en Oathbreaker breken potten in het buitenland en de Belgische zalen - groot én klein - programmeren maar wat graag een stevige portie gitaargeweld. Kortom, metal leeft in België. Al van begin jaren ’80 tot nu, met tal van subgenres. En die passie bracht Red Bull Music in kaart met Hooked On Belgian Metal, een documentaire van maar liefst 75 minuten.

Met metal sta je op en ga je slapen,” zegt Bob Schoenmaekers, de organisator van Graspop Metal Meeting. “Een leren jas, tattoos en lang haar hoeven niet. Metal zit vanbinnen. Dat hoor je graag, dat bepaalt je leven. Graspop is een lifestyle, een eenheid. De sfeer die er hangt is uniek. Vroeger waren we soms gefrustreerd over het feit dat anderen ons niet accepteerden. Nu denken we: maar goed ook. Laat ons maar buiten de lijntjes kleuren.”


Unieke documentaire én live show

De documentaire gaat op zaterdag 13 oktober in première in De Kreun. Carneia zorgt achteraf voor een stevige portie gitaren. (start rond 22u15)
Vanaf donderdag 18 oktober kan alles integraal bekeken worden op www.redbull.be/metal.

Tal van Belgische bands - mét fantastische archieffootage - komen aan bod. Van Belgische pioniers als Acid, Killer en Ostrogoth over vernieuwers als Cyclone, Channel Zero en Congress tot de heavy riffs van Evil Invaders, Steak Number Eight en Fleddy Melculy nu. Ook de organisatoren van het legendarische Heavy Sound Festival en Ieperfest doen hun duit in het zakje. 

“Ik word kwaad als ik in de media lees dat rock dood is,” zegt Jeroen Camerlynck, de frontman van Fleddy Melculy. “Dat is zo makkelijk gezegd, én pure bullshit natuurlijk. Als je enkel Kendrick Lamar op de radio hoort kan je dat begrijpen natuurlijk. Waar is Metallica? Kijk, wij zijn een klein land, maar wij mogen absoluut wat meer chauvinistisch zijn. We hebben echt veel om trots op te zijn.” “Metal valt niet meer te vatten in een paar woorden,” zegt Colin H. Eeckhout van wereldband Amenra. “Het is voor iedereen. Van oude gasten met vijf grijze haren en vesten vol patches, tot de hippe vogels van nu. Die staan zij aan zijn naar bands te kijken. Die hele cultuur, die liefhebbende community achter de ruige klap, dat vind ik schoon.

https://www.redbull.com/be-nl/videos/hooked-on-belgian-metal-teaser-2

Deel dit event