On hold: A Través De La Luz ''a contemporary flamenco opera''

U bent hier

Afgelast

On hold: A Través De La Luz

19.04.2020
''a contemporary flamenco opera''
Voorverkoop Wild Card€15,5
Voorverkoop -18 of studentenkaart€15,5
Voorverkoop€18,5
Aan de deur€21,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

Locatie
uitpas

Jullie gezondheid komt altijd op de eerste plaats.Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, annuleren we alle evenementen tot eind april.

Eerst en vooral willen we jullie bedanken om geduldig en dankbaar te reageren op deze beslissing. We werken hard om de concerten te verplaatsen naar een latere datum, en het ziet ernaar uit dat dit voor quasi alle concerten zal lukken.

We zitten echter nog in volle planning modus, en verkiezen om jullie de correcte informatie te bezorgen wanneer we met 100% zekerheid een nieuwe datum kunnen aanbieden. Kocht je een ticket voor 1 van de getroffen concerten? Verwacht de komende dagen een mail in jullie inbox met meer informatie.

‘A través de la Luz. A contemporary flamenco opera’ is een muzikale show gemaakt & geproduceerd door Fernando Vacas en wordt gespeeld door Vallellano & The Royal Gypsy Orchestra.  

In 2009 introduceerde Vacas Howe Gelb (Giant Sand) met flamenco muzikant Raimundo Amador, El Panky en Lin Cortés en maakten zij het wereldwijd goed onthaalde ‘Alegrías’ (Howe Gelb and A Band of Gypsies). Nu, tien jaar later bouwt 'A través de la Luz' verder op de melodie van Alegrías en geven ze een hele nieuwe wending aan het concept 'flamenco opera' (een term die in gebruik is sinds de eerste helft van de 20e eeuw en meer naar variété dan naar opera verwijst). Met A Través wordt verdergewerkt met de rockmelodieën van Alergrías en wordt concept breder door de introductie van hedendaagse elektronische muziek en andere artistieke disciplines. Aan de soundtrack werkten Rosalía en Lee Ranaldo en Steve Shelley van Sonic Youth mee, maar ook Remedios Amaya en Niño de Elche. De sfeer doet denken aan de poëzie van Federico García Lorca en films van David Lynch en Pedro Almodóvar. 

De muziek wordt live gespeeld door een set muzikanten, flamencodansers vertalen de emotie én de passie naar de scène. Het verhaal van de flamenco opera vertrekt van een waargebeurde bijna-doodervaring. 

Deel dit event

Coproductie: