U bent hier

Uitverkocht
08.12 2018

Het Zesde Metaal

Calais
In Heaven

tickets

Voorverkoop Wild Card
€20
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart
€20
Voorverkoop
€23
Aan de deur
€26

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

uitpas

Dit concert gaat door in de prachtige kerk van Sint-Denijs (Zwevegem) in het kader van de In Heaven concertreeks.

Deuren 19u15
Concert start stipt om 20u

In het najaar van 2018 trekt Het Zesde Metaal voor een tweede keer langs de theaters met een prachtige aangepaste versie van hun repertoire. De eerste ronde in het voorjaar was goed voor 11.000 verkochte kaartjes en niet minder dan 22 uitverkochte concerten. In aanloop naar deel 1 maakte De Morgen een erg mooi verslag. Het volledige artikel vind je hier:

''West-Vlaams is niets meer of niets minder dan de moedertaal van frontman en stuwende kracht Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die het verschil maakt. Cappelles teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie, en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Voeg daarbij een toegankelijke, maar moeilijk vast te pinnen sound, en Het Zesde Metaal oogst op zijn minst verwondering en op zijn best bewondering.

Op ‘Calais’, het vierde album van Het Zesde Metaal, (uit via Unday Records) fileert Cappelle de mens, staat hij stil bij dingen waar niemand anders bij stil staat en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Zonder daarbij ooit te pretenderen dat hij antwoorden in pacht heeft. Hoewel ‘Calais’ heel persoonlijk klinkt, is het vooral een pure groepsplaat. Je hoort dat Het Zesde Metaal kilometers op de teller heeft staan. De songs graven dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor de verhalen van Cappelle en zijn vaste schrijfpartner Robin Aerts. De twee vormen samen met Tom Pintens, Filip Wauters en Tim Van Oosten een hechte band die een indrukwekkende vierde plaat heeft opgenomen. ‘Calais’ kruipt met verve onder de huid.''

Het Zesde Metaal bezetting:

• Wannes Cappelle (zang),
• Tom Pintens (keyboards),
• Filip Wauters (elektrische gitaar),
• Tim Van Oosten (drums),
• Robin Aerts (bas, keyboards)

Deel dit event