U bent hier

Jazz Cats

30.03 2019

Hendrik Lasure Warm Bad

tickets

Voorverkoop Wild Card
€23
Voorverkoop
€26

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Het ticket is geldig voor alle concerten van Jazz Cats festival.

uitpas

Belgische artiesten hebben zich doorheen de geschiedenis steeds sterk geprofileerd - nationaal en internationaal - maar de laatste jaren is er een ongelooflijke weelde aan talent. Een van dé jonge jazzwolven van het moment, is Hendrik Lasure. Als kind bleek al snel dat klassieke muziek en zijn beperkingen naar spel toe de honger van Lasure niet zouden kunnen stillen. Jazz kwam in het vizier en al snel liet hij zich opvallen in de Belgische jazzwereld met formaties als Orange Moon, Thunderblender en vooral SCHNTZL waar hij een duo vormt met drummer Casper Van De Velde. De samenwerking met Italiaanse vocaliste Francesca Palamidessi benadrukt de veelzijdigheid van de pianist.

Op vraag van Jazzlab ging Lasure aan de slag met die veelzijdigheid van zijn carrière tot nu toe. Onder de noemer ‘warm bad’ verzamelt de pianist al het talent waar hij de laatste jaren mee in contact kwam op een podium. Hij componeerde een nieuwe compositie, gepast voor de zevenkoppige band – een saxofoon/pianokwartet bijgestaan door drie gitaren en geheel in lijn met zijn talent. Vaste structuren en improvisatie wisselen elkaar af, abstracte klanken gaan hand in hand met toegankelijke deuntjes. Het is jazz die in aanraking komt met dromerige pop zonder een compromis te maken.

“Door de uitwaaiende, echoënde klanken van de gitaren [...] kreeg de muziek hier en daar ook een soort Americana-draai [...]. Elders kregen de hypnotiserende stukken soms een verrassende wending, neigde het ineens naar popbombast of kreeg het septet zelfs even iets van een uitbundige fanfare.”
- Enola over ‘warm bad’

Deel dit event