Gruppo di Pawlowski + Manngold

U bent hier

Gruppo di Pawlowski + Manngold

18.05.2017
Voorverkoop Wild Card / Kreun Card 10
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart10
Voorverkoop13
Aan de deur16
Multipass 2016-20170

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

Locatie

Gruppo di Pawlowski

Mauro Pawlowski is zonder twijfel één van de meest kleurrijke figuren uit de Belgische muziekscene. Een creatieve duizendpoot, die er naast zijn gitaarwerk voor dEUS behoorlijk wat eigenzinnige projecten op na houdt. In de jaren ‘90 verwierf hij uiteraard bekendheid met zijn Evil Superstars, maar nadien zijn we de tel van zijn muzikale escapades toch enigszins kwijtgeraakt. 
Zijn band Gruppo di Pawlowski heeft een meedogenloze impact. “Een asociaal feestorkest”, aldus de man zelf, waarbij de biografie rept over de gekte van Beefhart in combinatie met de wilde capriolen van Grinderman en het opzwepende van Mano Negra. Een flinke bak herrie, dat aansluiting vindt met de venijnige noiserock van bands als The Jezus Lizard en Shellac. 
Het Debuut album "Neutral Village Massacre” (2014) werd opgenomen met en bij Steve Albini in Chicago. Voor het tweede album, dat midden april verschijnt (V2), bleef de band dichter bij huis en trok de Ardennen in.
Klaar voor nog meer geniale gekte.

Manngold

Twee jaar na ‘Manngold de Cobre’ (Vantage Point Studios, Antwerpen), het beruchte debuutalbum van Manngold ­ met ‘de Cobre’, een achtkoppige blazerssectie onder leiding van Peter Vermeersch (Flat Earth Society) ­ vuurt de band binnenkort hun nieuwe album ‘Manngold’ de wereld in. De release wordt verwacht in het najaar van 2016. Manngold vond in de Invada Studios in Bristol (geliefd toevluchtsoord van bands als Portishead, Beak>, Anika e.a.) de perfecte plek om zijn bezwerende krachten te ontketenen. Met Stuart Matthews (Quakers, Massive Attack, Portishead) aan hun zijde kostte het de bandleden niet meer dan drie dagen om hun daverende energie op tape te zetten. Live, volledig analoog en zonder overdubs. Mike Burnham (Lovebuzz Productions, Londen) mixte de opnames en wist daarmee de bijna ongrijpbare drift van de band perfect te vertalen. Het album wordt uitgebracht via het Gentse 9000 Records.
Twee drummers stuwen een duo losgeslagen gitaren, de bas en een in effecten verzopen oude Korg­synth ongenadig naar kolossale hoogtes. Ergens tussen proto­punk, psych, impro, trance, tribale repetitiviteit, MC5 maximalisme, noise en wilde primitieve rock’­n­roll staat Manngold als rauwe, onbreekbare entiteit.
Onvermoeibaar energiek, compromisloos. Samen tasten ze de dieptes van soundscapes, impro en industriële waanzin af, onderzoeken ze de limieten van deconstructie. Ongezien strak stuwen ze live een eindeloos salvo kosmische stroomstoten door een alsmaar meer gehypnotiseerd publiek. Denk pre­cocaïne Black Sabbath op de set van Emmannuelle I.
Nieuwe en experimentele projecten in verschillende vormen en gedaantes zijn bij Manngold nooit ver weg. In lijn met een uitgesproken visie op kunst en de samenleving bewandelt de band een continu veranderend pad. Ze streven naar voortdurende vernieuwing en zoeken intens naar het doorbreken van grenzen tussen muziek en andere vormen van expressie.

Deuren 20u
Manngold 20u25
Gruppo di Pawlowski 21u45


 

Deel dit event