Fireplace

U bent hier

Fireplace

08.03.2020
1 zondagnamiddag, 10 intieme concerten
REGULAR€19
WILD CARD€16
STUDENT, -18, -12€6

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

Ticketprijzen zijn inclusief reservatiekosten.

De ABO 3 korting geldt niet voor middagconcerten & combitickets.

uitpas

Line-up: Aya Suzuki, Edenwood Duo, Eliza McCarthy, Hans Beckers & Teun Verbruggen, Hrachya Avanesyan, Osama Abdulrasol, Pavel Kolesnikov, Roffa Tango Trio, Sofie Vanden Eynde & Saad Mahmood Jawad, Thomas Bloch & Pauline Haas.

Fireplace is een zondagmiddag vol korte concerten op intieme locaties. De formule? We hebben 10 artiesten in 10 verschillende (huis)kamers in de aanbieding. Jij kiest er bij het aankopen van jouw ticket jouw 3 favorieten & stippelt zo een persoonlijke route uit.

Keuzestress? Combineer wat je kent met het onbekende en beleef hoe dan ook boeiende concerten in gezellige huiskamers en verrassende plekken. En breng je kroost mee! Kinderen betalen slechts 6 euro. 

TIMING

12:30 Onthaal aan Muziekcentrum Track

14:00 Concert 1

15:30 Concert 2

16:45 Concert 3

LINE-UP

Aya Suzuki (Loge 5, MC Track)
Reeds op haar zesde had Aya Suzuki de muziekmicrobe te pakken, maar haar carrière kwam pas echt in een stroomversnelling terecht toen ze in Tokyo les kreeg van de legendarische marimbaspeler Keiko Abe. Vele internationale prijzen volgden, en brachten Suzuki naar Gent, waar ze nu sinds 2 jaar studeert aan het conservatorium.

Edenwood Duo (Roeland Saverystraat 12)

In 2016 besloten gitariste Catherine Struys en cellist Wouter Vercruysse ook op scène een duo te vormen. Dankzij de coaching van Sophie Hallynck en Guy Danel werden ze laureaten op de Concours International Léopold Bellan in Parijs in 2017, de start van een tocht langs vele internationale concertgebouwen.

Eliza McCarthy (Concertstudio, MC Track)
Op zoek naar nieuwe, experimentele pianomuziek? Dan ben je bij de Londense Eliza McCarthy aan het juiste adres! De winnares van de 2013 British Contemporary Piano Competition fladdert van project naar project, zonder daarbij ook maar 1 moment haar eigenheid te verliezen.

Hans Beckers & Teun Verbruggen (De Kreun)
In zijn werk is Hans Beckers steeds op zoek naar de balans tussen geluid en beeld. Met objets trouvées bouwt hij zijn eigen muziekinstrumenten, instrumenten die alledaagse objecten tot leven doen komen. Samen met drummer Teun Verbruggen brengt hij zijn sonitum voda tot leven tijdens een uniek concert.

Hrachya Avanesyan (Roeland Saverystraat 4)
Yehudi Menuhin Competition 2006? Carl Nielsen Competition 2008? Dat kan alleen maar violist Hrachya Avanesyan zijn. Met zijn ‘Piatti’ Stradivarius uit 1717 speelde hij al podia plat van Strasbourg Music Festival tot David’s Halle in Cardiff. Tijd voor een gezellige Kortrijkse woonkamer!

Osama Abdulrasol (Blekerstraat 6)
Osama Abdulrasol speelt niet alleen qunan, een van de oudste arabische instrumenten, hij is ook visual artist, componist & producer. Toen hij als kind naar de muziekwinkel in Bagdad ging, kreeg hij een cassette mee met daarop het woordje ‘Jazz’. Het was pas 20 jaar later in België dat hij besefte dat het hier ging om de grote Toots Thielemans.

Pavel Kolesnikov (Koning Albertstraat 6)
Geboren in Siberië maar wonend in Londen is Pavel Kolesnikov een wereldburger. Na 10 jaar lang piano en viool te studeren, besloot hij zich volledig toe te leggen op piano. Een keuze die hem tot in de Queen Elizabeth Hall in Londen bracht, en ver daarbuiten!

Roffa Tango Trio (Auditorium, MC Track)
De vaandeldragers van de Argentijnse tango? Dat zijn Anke Steenbeke (piano), Simone van der Weerden (bandoneon) en Alexander Vocking (contrabas). Ze leerden elkaar kennen aan het conservatorium van Rotterdam, en besloten een moderne versie van de sensuele muziekstijl te creëren.

Sofie Vanden Eynde (Casinoplein 10)

Sofie Vanden Eynde besloot door haar passie voor barok en renaissance luit en theorbe te beginnen spelen. Luitmuziek staat voor een directe communicatie tussen de muzikant en de luisteraar dankzij het pure muzikale gevoel en de verfijnde expressie die eigen zijn aan het nobele karakter van dit instrument. Bepaalde complexe, lieve, mooie en delicate dingen kunnen alleen door de luit tot leven worden gebracht.

Update: Saad Mahmood Jawad kan door de huidige restricties voor het Coronavirus jammer genoeg niet naar België afreizen. Gelukkig maakt Sofie Vanden Eynde er een minstens even fantastische solovoorstelling van tijdens Fireplace!

Thomas Bloch & Pauline Haas (Jan Palfijnstraat 20)
Zeggen ondes martenot, glazen harmonica en Cristal Baschet zegt, zegt Thomas Bloch. Met meer dan 2500 concerten en 80 opnames op zijn naam is Bloch een levende legende. Pauline Haas twijfelde als jongere tussen klavecimbel, ondes martenot, cymbalum en harp. Het werd die laatste, en ze bewees al vrij snel virtuoos te zijn op het instrument. Een samenwerking die zal zorgen voor een tsunami aan klanken.

Alles over de toegankelijkheid van iedere locatie vind je hier.

Deel dit event

In samenwerking met