U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

Federico Albanese

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival. 

uitpas

De Italiaanse componist Federico Albanese bracht vorig jaar een prachtig album (‘By The Deep Sea’) uit waarop hij meer dan ooit zijn verscheidenheid als neo-klassieke muzikant in de verf zet. Hij kwam in 2014 binnen door de grote poort met zijn  debuutalbum ‘The Houseboat and the Moon’ en bevestigde twee jaar later met de geprezen opvolger ‘The Blue Hour’ dat verscheen op Neue Meister, een onderdeel van het legendarische Berlin Classics-label, opgericht om jonge, veelbelovende moderne componisten te ondersteunen.

Op ‘By The Deep Sea’ is er een grote muzikale groei hoorbaar. De zweverige, filmische soundscapes van zijn vorige albums dienen nog steeds als basis maar de Italiaan legt meer durf aan de dag door ook elektronica en psychedelica een prominentere plaats in zijn composities te geven. Piano en synthesizers worden aangevuld met een cello die op zijn beurt dan weer onderworpen wordt aan overdubs en geluidseffecten en zo klinkt als een kamerorkest. Het doet de muziek van Albanese meer dan ooit flirten met de grens tussen gecomponeerde precisie en droomachtige naturel.

“Managing to encapsulate in an album that fleeting period of transition between day and night is no easy feat, but it's something Federico Albanese has managed spectacularly.”
Drowned in Sound over ‘The Blue Hour’

Deel dit event