Een avond met Benjamin Glorieux

U bent hier

Festival Kortrijk 2021

©Virginie Schreyen

Een avond met Benjamin Glorieux

27.02.2021
live screening documentaire & recital

Buitengewone omstandigheden vragen om een buitengewone editie. Daarom bouwen we achter de schermen en met de nodige creativiteit aan een zonnig en zomers Festival Kortrijk 2021. Van zodra we weer ‘meugen meugen’ presenteren we jullie een gevarieerd klassiek programma. Maar ook in tussentijd zitten we niet stil. Tijdens het weekend van 27 en 28 februari, wanneer Festival Kortrijk oorspronkelijk zou plaatsvinden, verhuizen we voor de gelegenheid naar het wereldwijde web voor een streepje klassiek.

Meer info over hoe je kijkt via livestream vind je hier.

Bekijk de fotoreportage door huisfotograaf Winter Van Rafelgem hier.

Op zaterdag 27 februari presenteren we een gloednieuwe minidocumentaire over cellist en componist Benjamin Glorieux, bovendien brengt hij een live recital en gaat hij in dialoog met Katelijne Boon.

Glorieux groeide op in een muzikale familie, net buiten de Kortrijkse binnenstad. Hij werd onderricht in België, Duitsland en Zwitserland en dompelde zich onder in zowel eeuwenoude als hedendaags klassieke muziek. De ex-Beste Jonge Belofte van de Klara’s wordt aanzien als de absolute topcellist van ons Belgenland.

Festival Kortrijk en productiehuis Chemisch Circus sloegen de handen in elkaar voor een documentaire waarin ze onderzoeken waar de cellist zijn inspiratie en voldoening haalt en wat klassiek voor hem betekent.

Na de screening van de documentaire, brengt Glorieux een exclusief recital, live gestreamd vanuit de Schouwburgzaal. Tussen zijn spelen door gaat hij in dialoog met radiostem en presentatrice Katelijne Boon. Het wordt een unieke kijk in het meesterlijke brein van de topcellist met Kortrijkse roots.

Programma

Johann Sebastian Bach 
Partita 2 BWV 1004 - Chaconne

Jacobus Vaet
In tenebris

Zoltán Kodály
Sonate voor cello opus 8

Johann Sebastian Bach
Goldberg Variaties BWV 988 - Variatio 1

Friedrich Dotzauer
Etude 38

Camille Saint-Saëns
Carnaval des animaux - Le Cygne

Johann Sebastian Bach
Suite BWV 1012 - Allemande

Benjamin Glorieux
Good Pilgrim

Peter Benoit
Ave Maria

Franz Schubert
Trio in Es - Andante con moto

 

Deel dit event

De Nationale Loterij
Kulak