Driftwood

U bent hier

Afgelast

Driftwood

10.11.2020
BUITEN WESTEN
Voorverkoop€13,5
Voorverkoop Wild Card€10,5
Voorverkoop -18/studentenkaart€10,5
Aan de deur€16,5

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is inclusief reservatiekost.

1 BESTELLING = 1 BUBBEL.

We plaatsen mensen die samen tickets bestellen samen in 1 bubbel om zo onze capaciteit te maximaliseren, maar toch de afstandsregels te bewaren.
Bestel je dus bvb. 4 tickets, dan worden jullie stoelen dicht bij elkaar geplaatst. Bestel je 1 ticket, dan zal er 1 stoel voor je klaar staan op een veilige afstand.
Gelieve deze regels te respecteren en tijdens het evenement geen stoelen meer te verplaatsen.

Locatie
Organisatie
concert in het kader van WONDER
uitpas

In het kader van de nieuwe regelgeving in de bestrijding van het coronavirus, moeten wij noodgedwongen een deel van ons programma annuleren. Dit concert wordt ook getroffen. Alle tickethouders worden via e-mail op de hoogte gebracht.

D R I F T W O O D is het eigenzinnige muziekproject rond stichter en bezieler Sam De Bock. Samen met Patricia Vanneste (voormalig muzikante bij Balthazar, Hydrogen Sea) en Sam Pieter Janssens (And Then Came Fall) tekent deze veelbelovende band voor een unieke en eigengereide sound die raakpunten zoekt met zowel Massive Attack, Tricky, Lamb als Tom Waits. Niet de minste namen, maar deze band staat er dan ook plots als een donderslag bij heldere hemel, BAM! Het drietal, dat live met 9 mensen het podium overspoelt, pakt meteen uit met een full en debuut album: Only Fighters Left Behind. Een soms gitzwart onderzoek naar de gevolgen van verlies, angst, tekortkoming en eigen afschuw.

Vanneste, die geen verdere introductie behoeft, komt verrassend anders voor de dag. Ze verbaast met beheerste lead zanglijnen en gedurfde, soms tegendraadse strijkersarrangementen. Ze grijpt hier de kans ten volle voor een stap in haar eigen muzikale ontbolstering. Live te zien met basgitaar om de hals stapt ze met deze band naadloos een nieuw leven tegemoet.

Janssens stijgt als multi-instrumentalist boven zichzelf uit en heeft de onverschrokken metronoom van de band, De Bock, perfect weten te beteugelen. In hun eigen muzikale universum lijken beiden elkaar blindelings te vinden en als dat gebeurt worden duivels ontbonden en smeden de aardedonkere teksten plannen om de luisteraar niet snel los te laten.

Soms ‘into your face’ en ‘punchy’ dan weer dromerig en heel sferisch.
-- 
Voor de videoclip van Avalon en Lovers Of A Different Kind is D R I F T W O O D in zee gegaan met het regisseursduo Jan en Raf Roosens van Rococo. De broers weten beide songs filmisch prachtig te documenteren door één verhaallijn verknipt weer te geven. Heel origineel hoe de songs op die manier als een tweeluik aan elkaar verbonden worden. Het wordt stilaan duidelijk dat

D R I F T W O O D gaat over veel meer dan muziek alleen.

Concert in het kader van WONDER. De Kortrijkse creatieve partners slaan de handen in elkaar en brengen met WONDER het antwoord op het uitstel van het stadsprogramma van de Biënnale Interieur. Creativiteit, optimisme, design en verwondering staan een maand lang (15 oktober – 15 november) centraal in een parcours dat langs verschillende plekken in de stad loopt en inwoners/bezoekers op een coronaproof manier wil inspireren. Meer info: www.wonderkortrijk.be

Deel dit event