DRAWING BASSES

U bent hier

BOS! festival

DRAWING BASSES

DRAWING BASSES

09.07.2022

BOS! festival is een kleinschalig, gezinsvriendelijk en ecologisch zomerfestival in de natuur. Het biedt een genre-overschrijdend programma vol ontdekking.

DRAWING BASSES, een muzikaal tekenconcert dat volledig door jullie, het publiek, wordt samengesteld! Na een korte uitleg over grafische partituren, een overzicht van hun geschiedenis en enkele voorbeelden, ga je aan de slag. Je krijgt ongeveer vijf minuten de tijd om een eigen partituur te maken, die dan tegenover de artiesten wordt geplaatst. Het concert start wanneer één van de muzikanten een partituur kiest, die aan het publiek wordt getoond waarna het ensemble begint te spelen. Eén van de muzikanten kan tijdens het concert telkens een nieuwe tekening kiezen waarmee het ensemble de interpretatie van de volgende partituur zonder pauze voortzet.

Terwijl de muzikanten spelen, teken je als publiek opnieuw: de muzikanten, hun handen, de sfeer van het concert... Zo wordt het een dubbele tekensessie en ga je naar huis met wat waarschijnlijk jouw eerste grafische score of compositie zal zijn en jouw tekeningen van de muzikanten!

Deel dit event