Dorian Dumont plays Aphex Twin

U bent hier

BOS! festival

Dorian Dumont

Dorian Dumont plays Aphex Twin

09.07.2022

BOS! festival is een kleinschalig, gezinsvriendelijk en ecologisch zomerfestival in de natuur. Het biedt een genre-overschrijdend programma vol ontdekking.

Op "APHEXions" drukt de Brusselse pianist met Franse roots Dorian Dumont - sleutelfiguur in de electrojazzband ECHT! - zijn liefde voor een van zijn grootste muzikale helden: Aphex Twin. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, komt er geen elektronica aan te pas op dit album, maar transcribeert hij zorgvuldig een ruime selectie van de muziek van Richard David James naar vleugel, waardoor de nummers een heel nieuwe dimensie krijgen. Rave klassiekers als Polynomial-C en Xtal worden tot de kern gestript, terwijl hij op tracks als Nannou, Kesson Daslef of Fingerbibb trouw blijft aan de minimalistische esthetiek van de originele tracks.

Als volleerd jazzpianist improviseert hij op de verschillende thema's en injecteert die hier en daar met een vleugje blues. Het resultaat is een hommageplaat die zowel de simpele schoonheid als de weerbarstige complexiteit van Aphex Twin weet te vangen. Maar bovenal klinkt het als verfrissende nieuwe muziek die Dorian Dumont meteen op de kaart zet als solopianist!

Deel dit event