Dick van der Harst & gasten De Geschiedenis van de Wereld in Twee Uur

U bent hier

Festival van Vlaanderen Kortrijk 2017

Dick van der Harst & gasten

13.05.2017
De Geschiedenis van de Wereld in Twee Uur
Première
Standaardticket21
Wild Card18
-18, Student18

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

Hedendaags

‘Ma fin est mon commencement et mon commencement ma fin’ Guillaume de Machaut (1300—1377).

Festival van Vlaanderen Kortrijk en het Doornikse festival Les Rencontres Inatendues coproduceren De Geschiedenis van de Wereld in Twee Uur, een project met een nieuwe compositie van componist en multi-instrumentalist Dick van der Harst.

Een filosofische mijmering bij de evolutie van de wereld ligt aan de basis. Leidt de Big Bang met alles wat eruit voortkwam ons opnieuw tot een Big Bang, met alle bijhorende lijden? Zal alles herbeginnen, alsof het zich in een spiegel afspeelt? Moeten we terug, alhoewel er in de onbegrensde ruimte geen links, rechts, noord of zuid bestaat? Samen met professor Freddy Decreus én de eminente Franse filosoof Michel Serres, die voor dit project de tekst ‘Les Dix Commencements’ schreef, zocht hij zijn weg.

Van der Harst legde een schitterend parcours af in Vlaanderen (LOD, de Munt, …). Als geen ander weet hij de meest uiteenlopende muzikale tradities te versmelten. Denken we maar aan zijn magistrale Huis der Verborgen Muziekjes. Nu verenigt hij de Bretoense en de Javaanse tradities. Hij bezoekt regelmatig zijn muzikale vrienden in Rennes en heeft overigens Javaanse roots. Hieruit groeide een samenwerking tussen musici uit Vlaanderen, Wallonië én Bretoense musici en dansers. De Geschiedenis van de Wereld in Twee Uur is een ambitieus project met het sextet Massive Central, een doedelzakspeler, een bombardespeler, drie gamalanspelers en drie barokzangeressen. Bereidt u voor op een afwisseling van muzikale Big Bang’s, virtuoze partijen en verstilde momenten. Zoals enkel Dick van der Harst dat voor elkaar kan krijgen!

Gratis inleiding om 19u30: Joost Fonteyne spreekt met Dick van der Harst .Deel dit event

Coproductie
Met de steun van
De Nationale Loterij
Met dank aan