Delle Donne Consort

U bent hier

BOS! festival

Delle Donne Consort

Delle Donne Consort

09.07.2022

BOS! festival is een kleinschalig, gezinsvriendelijk en ecologisch zomerfestival in de natuur. Het biedt een genre-overschrijdend programma vol ontdekking.

Delle Donne Consort - DDC is een vrouwelijk blokfluitensemble opgericht in 2020 door vier muzikanten: Lieve De Sadeleer, Frederike Van Lindt, Kinga Ludvai en Serena Agosto uit België, Hongarije en Italië.

De naam ‘Delle Donne Consort’ is afgeleid van concerto delle donne. Het ‘Consort van Vrouwen’ was een vrouwelijk vocaal ensemble in de late renaissance, voornamelijk aan het hof van Ferrarate Italië. Bekend en bewonderd om hun technische en artistieke virtuositeit, en hun revolutionaire rol in het op de kaart zetten van vrouwen in professionele muziek.

Oude muziek en de daarbij behorende historische uitvoeringspraktijk vormen de artistieke kern van dit ensemble. Inmiddels werken de leden actief aan de creatie van arrangementen en nieuw repertoire. Dit vanuit het ensemble zelf of in samenwerking met beloftevolle componisten. Daarnaast gaan ze het experiment aan met live electronics in combinatie met hun renaissance consort en barokke instrumenten. Het ensemble zit volop in een proces van kritische reflectie en innovatie is continu zoekende naar dialoog in het kader van ontdekking en ontwikkeling.

Deel dit event