Daniel Norgren (solo)

U bent hier

Nieuw

Daniel Norgren (solo)

18.12.2022
VVK€25
Wild Card / 4x4€22

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketfee is exclusief administratieve kosten. 

De ticketverkoop wordt verzorgd door Schouwburg Kortrijk. Voor vragen over tickets kan je bij hen terecht. 

Tijdschema
19:30
DOORS
Organisatie
coproductie Schouwburg Kortrijk
uitpas

Recht vanuit het Hoge Noorden naar Kortrijk: de Zweedse bard Daniel Norgren. Met zijn ingetogen nummers die zweven tussen alternatieve folk, blues en garagerock overtuigt hij zowel op plaat als live. Op 18 december staat hij op het podium van de Schouwburg, met enkel zijn gitaar en piano. 

Een kenmerkende truckerspet, doorleefde stem en eenvoudige arrangementen: meet Daniel Norgren. Een Zweedse reus zowel op als naast het podium. Hij schrijft zijn nummers al wandelend in de bossen en dat hoor je. Zijn muziek klinkt ingetogen en melancholisch, en doet je verlangen naar het buiten zijn. In 2013 lanceerde Daniel Norgren de single "Moonshine Got Me", een nummer dat live lang uitgesponnen wordt en blijft kolken, om in 2015 nog meer indieharten te winnen met "Why May I Not Go Out And Climb The Trees". In slechts 2 minuten en 46 seconden katapulteert de stem van Norgren je terug naar je kindertijd. 

Het afgelopen jaar componeerde hij de muziek voor "Le Otto Montagne", de film van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch die in Cannes naar huis ging met de juryprijs. Zijn filmische buitenmuziek past perfect bij de prachtige berglandschappen. Om 2022 in schoonheid af te sluiten, tourt hij langs enkele theaters in Nederland en België. Een concert van Daniel Norgren is altijd een gelukzalige ervaring, die je meevoert naar uitgestrekte vlaktes en eindeloze naaldwouden. 

Deel dit event