U bent hier

Bos! Festival 2019

13.07 2019

tickets

Een Bos! Festival ticket is geldig voor alle concerten van Bos! Festival.

uitpas

Daniel Higgs vergaarde bekendheid in de jaren tachtig als frontman van de hardcoreband Reptile House, een groep die kon rekenen op een cult following vooral vanwege de pure kracht die van hun live optredens uit ging. Na het uiteenvallen van de groep in ’86 verdiepte Higgs zich in poëzie en spoken word. Uit een ontmoeting met bassist John Chriest ontstond Lungfish, de legendarische post-hardcoreband. Higgs kreeg een soort messias-status vanwege zijn opvallende uiterlijk – baard, tatoeages – en zijn teksten die hints van Walt Witman en Kafka wegdroegen.

Zijn solocarrière is een veelzijdige; doorheen de jaren schreef hij enkele poëziebundels, creëerde hij kunst met knipogen naar onder andere Salvador Dali en verdiepte hij zich in spiritualiteit en de kracht van muziek om boodschappen over te brengen. Op het befaamde label Thrill Jockey bracht hij albums uit met verwijzing naar de boom van het leven, meditaties, lo-fi instrumentale improvisaties en experimentele drones op banjo en orgel. Wat de Amerikaan juist gaat brengen op BOS! Festival is een mysterie. Al goed dat Higgs zich als een vis in het water voelt in mysterieuze omstandigheden.

“Though his stage antics (bleeding, eye-rolling, other general craziness) may have been pretty rock ‘n’ roll, his lyrics proved him to be as much a poet as a rocker, more Walt Whitman than Sid Vicious.”
Consequence of Sound

Deel dit event