U bent hier

Uitverkocht

Bos! Festival 2018

07.07 2018

Daniel Brandt & Eternal Something

Bos! Festival

tickets

Voorverkoop Wild Card
€20
Voorverkoop
€25
Aan de deur
€30

Daniel Brandt & Eternal Something maakt deel uit van de Bos! Festival line-up. Bij tickets voor Bos! gekocht aan voordeeltarief wordt een geldige lidkaart of ID-kaart gevraagd aan de ingang van het festivalterrein.

Stage:  ShelterDaniel Brandt is een founding member  van het Duitse elektro-akoestische ensemble 'Brandt Brauer Frick' en heeft nu met 'Eternal Something' via 'Erased Tapes' ook een solo album uit. Brandt mag zowel Londen en Berlijn als z'n thuis beschouwen, maar reist vooral de wereld rond om te experimenteren met andere muzikanten, met verschillende instrumenten. 'Eternal Something' is het resultaat van die reizen, het resultaat van een muzikale, introspectieve ontdekkingstocht.

Daniel Brandt speelt op 'Eternal Something' alle instrumenten zelf in met uitzondering van Florian Juncker op trombone, Manu Delago op hang drum en Andrea Voss op cello. Het album werd opgenomen in zijn studio in Berlijn.

Brandt over 'Eternal Something':
''Het originele idee was om een only-cymbal-album te maken. Ik wilde mezelf omringen met niets anders dan cimbalen. Ik sloot mezelf op in de cabin van mijn vader voor drie dagen en toen besefte ik dat mijn idee niet kon worden uitgevoerd. Er was een leegte die moest worden ingevuld met andere instrumenten. Plots had ik een zeer duidelijk idee van wat ik wilde doen. Ik wilde de songs zelf laten leven, er niet te veel aan sleutelen. Ik wilde nummers met een explosieve energie, dance music die niet aanvoelt als club music. Dit album gaat over mijn falen om mijn oorspronkelijk plan uit te voeren, maar ook over de reis naar het uiteindelijke resultaat.''

 

Deel dit event