U bent hier

04.11 2017 to 05.11 2017

Dancefair /Musicfair

Organisatie: Kortrijk Xpo

tickets

De succesformule Dancefair/Musicfair komt naar België

Dancefair/Musicfair, hét evenement voor dj's, producers, muzikanten & music entrepreneurs komt naar België op 4 en 5 november 2017. De grote kennisbeurs die elke editie weer duizenden dance & music liefhebbers naar Jaarbeurs Utrecht trekt, belooft in Kortrijk XPO een educatieve stempel te drukken op de music making industry. 

 

Belgische en  Nederlandse top acts delen muzikale kennis.

Dancefair/Musicfair Belgium heeft de volgende artiesten confirmed:

DANCE: Alvaro, DJ Licious, Ramon Tapia, Sammy Merayah, Yves DeRuyter, Aeroplane, Brooks, Frontliner, Eagl, Thang, Robin Albers, Double Pleasure, Crossnaders, Mixmag’s Paul Nolan (Sasha, UK), Moonlight Matters, Sandro Silva, Badd Dimers, Ibranovski, Spanker, Camiel Daamen, DJ Neon, DJ Prins, Iris Menza, Rafi Kahn, Fabio Florido, Hush Hefner, Lennert Wolfs, Madou, Stijn, TLP, Wesley Verhey, more to be announced.

MUSIC: Michael Shack (Netsky), Jordi Geuens (Selah Sue), Dave Martijn (Goose), Franky De Smet – Van Damme (Channel Zero), Dago Sondervan (Daan, Stan Lee Cole), Simon Casier (Balthazar), Wolf Vanwymeersch (The Van Jets), Dave Martijn (Goose, Soulwax), more to be announced.

Showcase je demo’s aan labels

Ook biedt Dancefair/Musicfair producers de mogelijkheid om demotracks live aan de grootste platenlabels te laten horen en nuttige feedback te ontvangen. Zo zullen tijdens Dancefair België onder andere Spinnin’ Records en Serious Beats van de partij zijn om nieuw talent te ontdekken.

Ontdek en test als eerste de nieuwste gear

Liefhebbers en professionals kunnen ook terecht op de uitgebreide beursvloer om de allerlaatste apparatuur en software van een gigantische verzameling aan merken uit te proberen. Zo zijn onder andere FL Studio, Native Instruments, Pioneer, Ableton, Roland, AKG, Allen & Heath, Bitwig, Crown, Ears4U, Fostex, Genelec, House Of Tracks, JBL, Keymusic, Merchandise Essentials, Modor, Moog, Musicasa, PLAY differently, PMC van de partij zijn.

Ook geven de gerenommeerde muziekopleidingen Abbey Road en Musicasa acte de présence en eerstgenoemde neemt bovendien een volledige zaal in met masterclasses op het gebied van opname en mixing technieken.

Wegwijs voor starters

Op Dancefair/Musicfair zijn ook diverse sessies gepland rond het zetten van de eerste stappen als (semi-) zelfstandige muzikant: het statuut, de loonadministratie, enz. Zo zijn er sessies van T-heater en Night Essentials rond Monitization en de verloning in de Muzieksector. 

De ultieme netwerkmogelijkheid

Elke muzikant en professional weet hoe essentieel een goed netwerk is voor je carrière. In het programma zijn hier dan ook verschillende timeslots voor gereserveerd; hierdoor is Dancefair/Musicfair de ultieme mogelijkheid om met zowel gelijkgestemden als muzikanten uit andere stromingen in contact te komen.

Verwacht dus een unieke en inspirerende smeltkroes van music makers uit alle muziek genres. Of je nu een instrument bespeelt, zingt of alles achter je computer creëert, Kortrijk XPO staat op 4 en 5 november in het teken van de liefde voor het maken van muziek en het delen van kennis.

Meer info

Deel dit event