Compact Disk Dummies (nieuwe datum) Tweede verplaatsing

U bent hier

Verplaatst
Compact Disk Dummies

Compact Disk Dummies (nieuwe datum)

27.11.2021
COVID SAFE TICKET
Tweede verplaatsing
Voorverkoop Wild Card€16,5
Voorverkoop -18 jaar of studentenkaart€6 || SOLD OUT
Voorverkoop €19,5
Aan de deur€22,5

1 bestelling = 1 bubbel.

Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen.

STUDENTENACTIE:
Studenten met een geldige studentenkaart kunnen een ticket kopen aan €6.
Aan de ingang dient de studentenkaart te worden voorgelegd. Let wel: actie enkel geldig voor de eerste 50 kopers.
* sold out *

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief WILD CARD of -18 wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang.

De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Locatie
uitpas

Het concert van Compact Disk Dummies werd twee maal verplaatst inzake de regelgeving rond het coronavirus.
De nieuwe datum is nu 27 november 2021.

Alle tickethouders kregen werden op de hoogte gesteld via e-mail. 

Na het succesvolle 'Silver Souls' (2016) ging het de gebroeders Coorevits voor de wind: in het seizoen 2018-19 werden ze de allereerste vaste huisband van De Ideale Wereld en op Studio Brussel kreeg Lennert een vermakelijk item als remixer van de actualiteit, waarbij hij pareltjes van o.a. Balthazar, Ennio Morricone en Eminem door zijn digitale apparatuur mangelde.

De tijd vloog voorbij maar stilaan begon het weer te jeuken om aan eigen materiaal te werken: de lat werd hoog gelegd en het eerste doel was om een aantal singles te maken en die vervolgens op een ‘compacte’ EP te verzamelen, een tussenstap naar een volgend full album. “Releasen van singles geeft ook conversatie met je publiek weer, waardoor een nummer begint te leven en je weer verder kan werken op een andere manier en andere inzichten krijgt,” aldus Lennert.

Anderhalf jaar werd er aan demo’s gewerkt, voornamelijk in hun thuisstudio in Desselgem. Die stonden al snel in een ver stadium - tijdens de afwerking werden er dan ook veel elementen van die demo’s herwerkt. Externe invloeden werden omarmd, zo passeerden Luuk Cox en Johan Blende de co-productie-revue en waren er backing vocals van Charlotte Caluwaerts en Tom Barman.
Janus: “Door zelf andere bands (bv Uberdope, een Gents hiphop-trio) te producen en door het maken van soundtracks voor TV-progamma’s hebben we veel bijgeleerd, net zoals bij het snel in elkaar flansen van nummers voor 'De Ideale Wereld'. Dat heeft onze productieskills een paar niveaus hoger getild en het heeft ons ook sneller leren werken.”

'Solar Lottery', de instrumentale track die naadloos op 'Easy Life' aansluit bijvoorbeeld, werd op twee dagen tijd gemaakt en afgewerkt. Geen externe mening of mixer kwam eraan te pas. “Het was zo van: top, en nu eraf blijven. Het is goed zoals het is. Dat zouden we vroeger nooit gedurfd hebben. Er moest nog zeker een maand of twee over gaan tot iedere sound twee keer omgedraaid en veranderd was.”

De hoes van de EP werd geïnspireerd door de pulpy covers van scifi-boeken uit de jaren zestig en zeventig en ook veel teksten handelen over technologie, paranoïa, menselijkheid en echtheid. Het artwork werd samen met Lion Beach, een 3D-studio uit Antwerpen, gecreëerd en werd bijna volledig digitaal opgetrokken.

Foto: Alexander Popelier

Transistorcake

Support wordt Transistorcake. "From bubbling acid melodies to pounding disco drums, spiky post-punk bass, ambient tones and industrial percussion."

 

 

Deel dit event