U bent hier

Jazz Cats

30.03 2019

Colin Stetson

tickets

Voorverkoop Wild Card
€23
Voorverkoop
€26

Bij tickets gekocht aan een voordeeltarief wordt een geldig kortingsbewijs gevraagd aan de ingang. De ticketprijs is inclusief reservatiekost.

Het ticket is geldig voor alle concerten van Jazz Cats festival.

uitpas

Colin Stetson behoeft nog weinig introductie. De Amerikaanse saxofonist verbaast de wereld sinds 2008 met zijn eigenwijze manier van spelen en componeren en plaatst zich moeiteloos naast andere avant-jazz grootheden als Evan Parker en Mats Gustafsson. De grondlaag van de unieke sound van Stetson is natuurlijk jazz maar qua invloeden komen ook de ambient van Aphex Twin, de drones van Tim Hecker en de donkere electronica van Ben Frost naar boven. Zijn gelaagde composities komen voort uit de erg fysieke omgang met zijn instrument en zijn circulaire ademhalingstechniek die hem in staat stelt bevreemdende stromen van klank uit zijn bassaxofoon te halen. In al zijn composities gaat Stetson steeds op zoek naar de fysieke én emotionele grenzen van zijn muziek.

Die unieke, emotionele aanpak deed Stetson snel doorbreken buiten de jazzwereld. Zijn conceptuele albums kunnen telkens weer rekenen op heel wat lof in mainstreammedia als The Guardian, Pitchfork, Stereogum en in eigen land Humo en De Morgen. Daarnaast leverde het hem een plaats op in de touring band van Bon Iver én Arcade Fire en samenwerkingen met onder andere Sarah Neufeld, TV on the radio, Tom Waits, Feist en The National. Ook TV- en filmproducers vielen voor zijn immersieve muziek; Stetson leverde soundtracks voor de horrorfilm ‘Hereditary’, de western ‘Outlaws and Angels’ en werd opgenomen op de soundtrack van het Oscar-winnende ’12 Years A Slave’. Een ding is zeker; of de Amerikaan nu een klassiek meesterwerk onder handen neemt (zoals hij in 2016 deed met de derde symfonie van Gorécki), soundtracks schrijft of solo albums maakt, hij doet het met een onnavolgbare passie en in zijn eigen herkenbare stijl.

“Colin Stetson is matchless, his record glorious, and you’ll likely never experience silence as dramatically as the moment when All This I do for Glory concludes.”
- Drowned in Sound over ‘All This I Do for Glory’, zijn recentste solo album.

“Colin Stetson bevestigt ons dat niet de bestemming maar de tocht ernaartoe het doel zou moeten zijn. Want net daarin ligt het avontuur, de esthetiek, het verlangen, het onverwachte en de voldoening. ‘All This I Do for Glory’: de eer en glorie is niet aan de eindmeet te vinden, maar in de weg ernaartoe.”
- Indiestyle over ‘All This I Do for Glory’

Deel dit event